Wintersport in Oostenrijk, staycation in voorjaar

Ondanks de onzekerheden die weer de kop op steken, zijn Nederlanders alweer bezig om hun vakantieverblijf voor 2022 vast te leggen. Dat blijkt uit data van vakantiehuizenspecialist Belvilla. In de maanden januari en februari gaan Nederlanders voor de wintersport voornamelijk naar Oostenrijk, in het voorjaar blijft men vooral in eigen land.

Voor de maanden januari en februari zijn er op dit moment 75% meer vakantiehuizen geboekt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Opvallend is daarbij dat meer dan de helft (58%) van de boekingen een vakantiehuis in Oostenrijk betreft. Ter vergelijking: in januari en februari van dit jaar bleef 91% van de vakantiegangers uiteindelijk in Nederland. 

Hanita van der Meer, Director PR and Communications van Belvilla en OYO Vacation Homes: “Het skiseizoen viel begin dit jaar natuurlijk in het water door de vele reisrestricties, waardoor bijna iedereen in eigen land moest blijven. Oostenrijk is traditioneel gezien een populaire wintersportbestemming. We zien nu ook dat men deze traditie gewoon weer oppakt en in de wintermaanden massaal naar Oostenrijk gaat.”

Lees ook het artikel: 5 Highlights van de staat Colorado

Voorjaar
Voor het voorjaar ziet Belvilla een lichte stijging van 2% in het aantal door Nederlanders geboekte vakantiehuizen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In vergelijking met vorig jaar wordt er wel meer over de grens geboekt. Zo weten Nederlandse vakantiegangers de weg naar bijvoorbeeld Oostenrijk (+93%), Spanje (+94%) en Italië (+64%) weer te vinden. De populairste bestemmingen tijdens deze periode zijn evenwel nog steeds Nederland (44% van de huidige boekingen), België (29%) en Oostenrijk (20%).

Related posts

One Thought to “Wintersport in Oostenrijk, staycation in voorjaar”

  1. […] Wintersport in Oostenrijk, staycation in voorjaar […]

Comments are closed.