6x puur overnachten in Franse naturistendorpen

Frankrijk staat bekend om de Franse keuken, de grand crus en Champagne, 365 verschillende soorten kazen, baguettes natuurlijk, prachtige kastelen en de taal van de liefde: Frans. Maar wist je dat Frankrijk de belangrijkste naturistenbestemming wereldwijd is? Sinds 9 juni zijn buitenlandse toeristen weer welkom in la douce France. Wel voor degenen met vaccinatie, antistoffen of een negatieve PCR-test. Een goede reden om één van de naturistendorpen die het land rijk is te bezoeken om zo in de ongerepte natuur op een duurzame manier, vakantie te vieren. Welk dorp is jouw favoriet? 

Hoor het ruisen van de zee bij Sérignan Plage Nature
Een van de naturistendorpen heeft Le Sérignan Plage Nature en ligt in het Zuiden van Frankrijk, aan de rand van een Natura 2000-gebied. De Hérault is het belangrijkste toeristische departement van de regio Occitanie, beter bekend als Languedoc en is omgeven door natuurparken dichtbij de Middellandse zee. Deze omgeving, die groen en strand combineert, is zeer geschikt voor naturistenvakanties in harmonie met de natuur.

NIEUW! Vanuit je tent de zee horen ruisen. Kies dan voor het nieuwe gedeelte “Clos de la Grangette”, de perfecte plek op minder dan 100 meter van het naturistenstrand.

Duurzaam verblijven bij Arnaoutchot
Naturistendorp Arnaoutchot ligt in het Zuid-Westen van Frankrijk, omgeven door een pijnboombos van 45 hectare. Arnaoutchot staat bekend om haar vele initiatieven ten gunste van het milieu en ontving als een van de eersten in 1998 het Green Key duurzaamheidslabel. Met energie- en waterbesparingssystemen, een compostzone, een pedagogische tuin met agro-ecologie en permacultuur, het jaarlijks planten van nieuwe bomen op het terrein en veel meer, bewaakt het dorp het thema duurzaamheid.

TIP: Verblijf in een boomhut midden in de prachtige natuur en hoor de wind zachtjes waaien door de pijnboombossen.

Vinsaya Acro yoga bij Domaine De Bélézy
Het paradijs in de de Provence? Zoek niet verder want Bélézy is dé plek onder de naturistendorpen. Aan de voet van de Mont Ventoux ontvangt Bélézy haar gasten. Een authentieke 17de-eeuwse Provençaalse boerderij is het middelpunt van het dorp. Bélézy is omgeven door een dennenbos van 25 hectare. Een Balneotherapie centrum, boogschieten, fitnes en fietsen; er zijn genoeg activiteiten voor een geslaagde en pure vakantie!

NIEUW! De Bungalow Suite. Ook vanaf deze zomer: Vinsaya Acro yoga.

Riva Bella Thalasso en Spa Resort
Corsica heeft niet voor niets de bijnaam Île de la Beauté, je vindt er Riva Bella omgeven door azuurblauw water. Bij Riva Bella hebben de grasmaaiers een harige vacht! Want niet minder dan 60 lama’s die op het terrein leven onderhouden hier het gras. Geluidloos, ecologisch en het zorgt daarnaast ook voor gezellige ontmoetingen. Met 8000 jaar aan geschiedenis, is Aléria het archeologisch centrum van Corsica, waar de Romeinse tijd de culturele identiteit van het plaatsje vormt. Hier kun je Romeinse ruïnes ontdekken.

TIP: Probeer canyoning en maak gebruik van natuurlijke glijbanen of duik in de azuurblauwe zee naar verborgen schatten van de zeebodem.

Volg een veganistische kookworkshop bij Domaine de la Sablière
Het Domaine de la Sablière ligt aan de indrukwekkende Gorges de la Cèze, genesteld in het groen en omgeven door een majestueus eikenbos. Het dorp is gezinsvriendelijk, de sfeer gemoedelijk en natuur en duurzaamheid staan er centraal. In de keuken van het restaurant en de schappen van het winkeltje vind je alleen lokale en seizoensgebonden producten. Ook op andere manieren zet het dorp zich in voor het milieu en bewustwording. Denk bijvoorbeeld aan: botanische wandelingen, kennismaking met flora en fauna, grondspots op zonne-energie, waterbespaarders, etc.

TIP: Volg een veganistische kookworkshop of maak samen met Gaby haar populaire jam met fruit van het domein.

Golfsurfen bij Euronat
Aan de Atlantische kust vind je één van de grootste naturistendorpen van Frankrijk, ruim opgezet en tegelijkertijd persoonlijk en gezellig. Euronat ligt in een pijnbomenbos van 335 hectare, in het uiterste puntje van de Médoc. Ga op wijntour en verken de prachtige wijngaarden van Médoc, onder het genot van een wijnproeverij. Altijd al willen golfsurfen? Het dorp ligt direct aan het strand vanwaar je surflessen kunt volgen.

NIEUW! Test één van de nieuwste spa behandelingen zoals een bamboemassage of probeer een Hammam behandeling. In het Thalassocentrum wordt gebruik gemaakt van vers opgepompt zeewater en andere elementen uit de zee zoals zeewier en modder.

Lees ook het artikel: Met coronapaspoort vrij reizen in geel Europa

Related posts

One Thought to “6x puur overnachten in Franse naturistendorpen”

  1. […] ook het artikel: 6x puur overnachten in Franse naturistendorpenBron: […]

Comments are closed.