Vancouver Island beste reisbestemming 2022

Vancouver Island heeft een toponderscheidingen van de wereldwijde reisindustrie gewonnen. De bekende gids Lonely Planet heeft het eiland uitgeroepen tot een van de 10 beste regio’s om te bezoeken in 2022.

Het eiland was de enige Canadese bestemming die de jaarlijkse lijst haalde. De lijst wordt aangevoerd door Westfjorden, IJsland, gevolgd door West Virginia, Verenigde Staten, en Xingshuabanna, China. “Terwijl internationale bezoekers weer beginnen te reizen, zullen ze naar vertrouwde reisautoriteiten zoals Lonely Planet kijken om te zien welke bestemmingen als eerste moeten worden gekozen”, voegde Everett eraan toe.

Lees ook het artikel: HAL verwelkomt Europeanen terug aan boord

De Best in Travel-lijst van 2022 is de 17e jaarlijkse ranglijst van Lonely Planet. De lijst is samengesteld uit de gemeenschap van medewerkers, schrijvers, bloggers en partners van de gids en wordt vervolgens door een intern panel van reisexperts ingekort, aldus het bedrijf. De uitgever van de gids zegt dat de 2022-lijst bijzondere nadruk legt op ecologisch duurzame reiservaringen. “Dit criterium is bijzonder zinvol gezien de toewijding van Tourism Vancouver Island aan het ontwikkelen en promoten van verantwoord en duurzaam reizen in de regio van Vancouver Island”, zegt Janet Docherty, voorzitter van Tourism Vancouver Island. “We danken de inwoners van Vancouver Island voor hun bijdrage om van de regio een bijzondere plek te maken om te wonen en te bezoeken.”

Volledige lijst van Lonely Planet’s Top 10 regio’s om te bezoeken in 2022:

  1. Westfjorden, IJsland
  2. West Virginia, VS
  3. Xishuangbanna, China;
  4. Kent’s Heritage Coast, VK
  5. Puerto Rico
  6. Shikoku, Japan
  7. Atacama-woestijn, Chili
  8. The Scenic Rim, Australië
  9. Vancouvereiland, Canada
  10. Bourgondië, Frankrijk

Related posts