Reisrevolutie ‘Live Anywhere’ is een blijvertje

Volgens Airbnb zal wonen en werken op afstand (Live Anywhere) voor velen de norm blijven na de pandemie, aangezien gasten dit jaar meer besteden aan langere verblijven dan ooit eerder in de geschiedenis van het platform.*

Verhoogde flexibiliteit
Door de pandemie zitten miljoenen mensen voor hun werk niet meer vast aan een bepaalde plek en zijn ook hun werktijden opeens flexibel. Ondanks dat het normale leven wel enigszins lijkt terug te keren (dit zie je bijvoorbeeld aan de kantoren die wereldwijd weer opengaan), is er een duidelijke verschuiving in hoe gasten Airbnb in de nasleep van de pandemie gebruiken. Bijna de helft van de gereserveerde nachten op Airbnb was voor een periode van minimaal één week. Twee jaar geleden was dit nog 38 procent. Met deze trend in gedachten, ontstond bij Airbnb het idee voor de nieuwe functie Ik ben heel flexibel. Het datumbereik is daarmee nog verder uitgebreid, zodat reizigers nu tot maar liefst 12 in plaats van 6 maanden van tevoren kunnen reserveren. Ook zijn er vier nieuwe categorieën aan unieke accommodaties om uit te kiezen: off-the-grid, skiën tot aan de voordeur en luxe en bijzondere woningen. 

Dit nieuws is in lijn met aankondigingen van een aantal van de grootste ondernemingen ter wereld, waaronder Procter & Gamble, Ford Motor Company, PwC en Amazon, om hun werknemers de flexibiliteit te geven die nodig is om op afstand te werken. Airbnb verwacht dat meer bedrijven dit voorbeeld zullen volgen.

Lees ook het artikel: Delta vaker naar Schiphol

Revolutie op het gebied van reizen
Een consumentenonderzoek in heel Nederland1 in opdracht van Airbnb heeft zelfs aangetoond dat 78% van de respondenten flexibiliteit van groot belang acht in het regelen van reizen na de pandemie. Eén derde overweegt zelfs om op een andere locatie te gaan wonen dan waar hun werk is gevestigd. Zij zouden dan slechts af en toe naar kantoor reizen. 

Volgens de enquête verwachten Nederlanders een revolutie op het gebied van reizen. Eén derde van de respondenten denkt dat reizen na de pandemie weer een enorme opmars zal maken, terwijl 27% gelooft dat we een ‘aanzienlijke verschuiving‘ zullen zien in de manier waarop mensen zich over de hele wereld bewegen.  

    
Links de “Ik ben heel flexibel” tool en rechts de “Geverifieerde wifi” tool

Geverifieerde wifi
Met het oog op werken op afstand is snelle en betrouwbare wifi belangrijker dan ooit. Dit jaar hebben gasten op Airbnb meer dan 288 miljoen keer op wifi gefilterd. Daarom heeft Airbnb vandaag Geverifieerde wifi aangekondigd, waarmee Hosts de internetverbinding van hun accommodatie kunnen testen in de Airbnb-app om hun wifi-snelheid te bevestigen. Dankzij deze nieuwe functie hebben gasten het vertrouwen dat ze geen Zoom-meeting hoeven te missen en kunnen ze ongestoord series binge-watchen vanuit hun accommodatie. 

Langetermijnverblijven
Maar goede wifi is niet het enige waar gasten op zoeken. In het afgelopen jaar verbleven meer dan 100.000 gasten minstens drie aaneengesloten maanden in een Airbnb en waren het vooral de dagelijkse voorzieningen waar ze op zochten. Wereldwijd behoorden wifi, huisdieren toegestaan, keukens en een wasmachine/droger tot de voorzieningen waarop het meest gefilterd is voor langetermijnverblijven. Voor langetermijnverblijven namen de zoekopdrachten naar accommodaties met wifi en waar huisdieren zijn toegestaan, zelfs met 270 procent toe. Dit bevestigt dat mensen steeds meer van plan zijn ‘op Airbnb’ te gaan wonen. Bovendien kondigde Airbnb vandaag AirCover aan, waarmee ze elke Host op Airbnb volledige bescherming geven, met ook dekking tegen schade veroorzaakt door huisdieren.

Wonen en werken in de nieuwe wereld
Airbnb brengt gasten in contact met mensen en plekken in meer dan 220 landen en regio’s over de hele wereld. Naarmate de beperkingen in steeds meer landen versoepelen, neemt ook het aantal internationale reizen toe. In oktober 2021 besloeg het aantal gereserveerde nachten voor internationale reizen meer dan 80 procent van het niveau van oktober 2019. De momenten waarop de grenzen weer opengaan, zoals op 8 november de Amerikaanse grenzen voor volledig gevaccineerde buitenlandse reizigers, zijn van groot belang voor de nieuwe manier van wonen en werken in de wereld na de pandemie.

Related posts

One Thought to “Reisrevolutie ‘Live Anywhere’ is een blijvertje”

  1. […] Reisrevolutie ‘Live Anywhere' is een blijvertje […]

Comments are closed.