Nederlandse gastchef in Quinta do Lago

​Kom proeven van ‘A Journey of the Senses’, het vierhandenmenu van hoofdchef Diogo Martins en gastchef Jules Wiringa in UMAMI​. Het befaamde lifestyle resort Quinta do Lago in de Portugese Algarve nodigt de Nederlandse chef Jules Wiringa uit voor een vierhandendiner met chef Diogo Martins in het Aziatische fusionrestaurant UMAMI, een van de veertien fine dining restaurants van het resort. Op 28 en 29 september wordt dit restaurant, dat een jaar geleden de deuren opende in Quinta do Lago, exclusief gereserveerd voor het event. Het speciale menu draagt de inspirerende naam ‘A Journey of the Senses’ en belooft een sublieme avond van haute cuisine in een ongelooflijk decor.
 
Het loont de moeite om voor dit culinaire event naar de Algarve te reizen, want de Portugese hoofdchef en de Nederlandse gastchef halen al hun expertise boven. Ze nemen de restaurantgasten met al hun zintuigen mee op een avondlijke ontdekkingsreis doorheen een buitengewoon menu met uitzonderlijke wijnen. Beide chefs delen een uitgesproken passie voor innovatie en duurzaamheid. Reserveren is noodzakelijk voor het menu (130 euro per persoon exclusief dranken), via www.quintadolago.com/en/events/umami-special-dinner-event.
BEKIJK HIER HET MENU

Lees ook het artikel: Ontdek de onbekende eilanden van Kroatië

Het restaurant UMAMI biedt de gasten van Quinta do Lago het beste van de Aziatische fusionkeuken bij een prachtig uitzicht op het meer en het adembenemende natuurpark Ria Formosa. UMAMI staat bekend om zijn innovatieve menu’s en zet zich daarbij in voor duurzaamheid door alle producten lokaal in te kopen. In het ontwerp combineerde interieurarchitect Brian O’Sullivan op een subtiele manier modern design en Japanse traditie. Ook al fresco dineren kan op het terras aan een zwembad, tegen de achtergrond van de Ria Formosa, wat ’s avonds een prachtige zonsondergang oplevert. Er is in heel de Algarve geen mooiere plek denkbaar om te genieten van de Oosterse delicatessen die UMAMI biedt, en voor de gelegenheid op 28 en 29 september van het vierhandendiner van chefs Diogo Martins en Jules Wiringa.De Nederlandse chef Jules Wiringa is bekend van de Jules Cooking video’s op YouTube waarin hij professionals en foodies leert koken. Van jongsaf aan was hij gepassioneerd door koken. Hij deed ervaring op bij Nederlandse toprestaurants: eerst als stagiair bij Oud Sluis***, waarna hij aan de slag was bij Ron Blaauw**, Moon, Drac*, La Rive* en De Bokkedoorns**. Jules Wiringa is vooral dol op desserts en klassieke Franse technieken die hij toepast in zijn creatieve en hedendaagse recepten.

Hoofdchef Diogo Martins van UMAMI in Quinta do Lago verdiende zijn strepen als souschef bij het Bovino Steakhouse in Quinta do Lago en het prijswinnende steakhouse Pasture in Bristol. Voordien was hij chef de partie in RitzCoffier* in het Bürgenstock Hotel & Resort in Zwitserland. Martins is opgeleid tot chef de partie bij de Brasserie Ouest (Michelingids) en tot souschef bij Nodee Sky restaurant, beide in het Noorse Oslo.

Related posts