In het zadel! Verken Kroatië op de fiets of te paard

Met een verbluffend mooie kustlijn, een bergachtig en ongerept binnenland en meer dan duizend eilanden is Kroatië een fantastische vakantiebestemming. Voor actieve vakantiegangers zijn er mogelijkheden in overvloed om dit veelzijdige land te ontdekken. Stap op de fiets in Kroatië en volg één van de honderden routes, langs middeleeuwse dorpjes, dwars door wijngaarden of in één van de talloze natuurparken. Op de rug van een paard maak je prachtige tochten langs de kust, door dichte bossen, langs wilde rivieren of op het platteland.

Fietsparadijs

Kroatië is een waar fiets paradijs. De mogelijkheden zijn eindeloos: van korte tochten voor het hele gezin tot meerdaagse routes voor fanatieke fietsers. Fiets langs de eindeloze kust en geniet van de schitterende vergezichten over het azuurblauwe water. Of maak een tocht door de betoverende landschappen in één van de vele natuurparken zoals Kopački rit in Slavonië en Medvednica in Midden-Kroatië. Eén van de allermooiste mountainbike-routes is de Parenzana, die 78 kilometer door Istrië loopt. De route volgt een verlaten spoorlijn, die ooit Triëste in Italië met Poreč verbond. Je fietst door slaperige dorpjes en over groene heuvels met prachtig uitzicht over de valleien. Onderweg kom je treintunnels, spoorbruggen en resten van stationnetjes tegen. Ook het maken van meerdaagse boottochten met je fiets aan boord is een echte aanrader. Zo ontdek je de charme van vele verschillende eilanden per fiets.

Lees ok het artikel: Ontdek de Mangrovebossen in Maleisië

In galop!

Paardrijden kent een lange traditie in Kroatië. Zo worden de beroemde, witte Lipizzaners al eeuwenlang gefokt in de stoeterij Đakovo in Slavonië. Ook is er jaarlijks een folkloristische paardenwedstrijd, de Alka van Sinj. Al sinds 1715 wordt deze wedstrijd gehouden in de stad Sinj, ter herdenking van de overwinning op de Ottomaanse Turken. Het is een unieke belevenis met ridders die gekleed zijn in prachtige traditionele kostuums. Liever zelf paardrijden? In Kroatië zijn vele maneges te vinden voor een korte rit of meerdaagse trektochten. Trek van dorpje naar dorpje op het onontdekte platteland en maak kennis met de gastvrije lokale bevolking of ontdek het beroemde landschap rondom de Plitvicemeren vanaf de rug van je paard. Bij warm weer koelen ruiter en paard samen af in het verfrissende water van één van de meren. Of je nu gaat voor een tocht in het ongerepte binnenland of langs de kust: een tocht te paard in Kroatië is uniek.

De meest recente informatie over hoe je veilig en verantwoord naar Kroatië reist is te vinden via https://croatia.hr/nl-NL/coronavirus-2019-ncov-q-and-a-

Related posts

One Thought to “In het zadel! Verken Kroatië op de fiets of te paard”

  1. […] In het zadel! Verken Kroatië op de fiets of te paard […]

Comments are closed.