The taste of Bonaire

Tourism Corporation Bonaire (TCB) organiseert haar eerste Taste of Bonaire voor dit jaar nadat dit evenement uitgesteld moest worden vanwege de pandemie. Het eerste evenement van Taste of Bonaire vindt plaats op zaterdag 11 juni 2022 in het Wilhelmina Park van 18:00 u. tot 22:00 u. in een fantastische sfeer met als thema ‘Taste is Back’ in een ‘Ban Topa’-stijl.

Invloeden van over de hele wereld zijn op Bonaire gecombineerd in een werkelijk unieke mix, wat getuigt van hoe succesvol de mensen hun verschillende etnische Picture-achtergronden hebben kunnen integreren. Uit Afrika komt de grote festivaldans van de Simadan en de Bari, met hun polyfone muzikaliteit en een heel scala aan percussieve instrumenten.

Het programma is gevuld met muziek en artiesten en er zijn stands waar zowel lokale als internationale gerechten verkocht worden. De muziekgroep Payola treedt deze avond op om alle aanwezigen te entertainen. Ook DJ Marv en DJ Kiart geven acte de présence met hun muziek en er is een brassband show van The Boys. Graag nodigen wij alle inwoners van Bonaire en onze bezoekers uit voor een gezellig avondje samen met ons op zaterdag 11 juni 2022 bij de eerste Taste of Bonaire, editie ‘Taste is Back’ in het Wilhelmina Park.

Lees ook het artikel: 10x unieke accommodaties in Zuid-Zweden

Muzikanten op Bonaire bleken buitengewoon vindingrijk in hun vermogen om nieuwe instrumenten te maken van de afgedankte fragmenten van gebroken gereedschap. Een klein percussie-instrument dat bekend staat als de Chapi is gemaakt van het metalen uiteinde van een hack en wordt aangeslagen met een kleine metalen staaf. Het blad van een ploeg dient als basis voor de Agan. Deze vormen, samen met de koehoorn en de schelphoorn, enkele van de traditionele muziekinstrumenten van Bonaire.

Enkele van de typische gerechten van Bonaire zijn Funchi en Repa (pannenkoeken gemaakt van sorghummeel). Deze worden vaak geserveerd met geitenstoofpot en Boontji Kunuku (lokale bonen) of Aros moro (een gekruide rijst-bonenmix). Al deze gerechten zijn nog steeds een essentieel onderdeel van het Bonairiaanse dieet, hoewel de beschikbaarheid van sorghummeal en boontji kunuku afhankelijk is van het regenseizoen.

Smaak van Bonaire
Dit en meer behoren tot de culturele invloeden die u kunt proeven en ervaren tijdens de populaire “Taste of Bonaire” evenementen, georganiseerd door de Tourism Corporation Bonaire. Afgezien van lokale en internationale gerechten, kun je creatieve geesten ontmoeten die souvenirs maakten van echte lokale producten, zoals tassen van geitenleer, kunst van drijfhout, aloë vera-producten, zeezout en meer. Deze smakelijke evenementen worden begeleid door muzikale en culturele presentaties door lokale groepen en toespraken van lokale VIP’s.

Related posts

One Thought to “The taste of Bonaire”

Comments are closed.