Ga mee naar de Seychellen Eilanden

De Seychellen eilanden zijn een magische groep eilanden bestaanden uit 115 eilanden verdeeld over twee verschillende groepen. De hoge granieten, Inner Islands, clusteren voornamelijk in het relatief ondiepe plateau van de Seychellen, 4 ° ten zuiden van de evenaar en ongeveer 1800 km. ver van de oostkust van Afrika. Terwijl de laaggelegen koraalriffen, atollen en rifeilanden van de Outer eilanden voornamelijk buiten het plateau tot 10 ° ten zuiden van de evenaar liggen. Deze Outer Islands zijn onderverdeeld in vijf groepen: de Amirantes-groep die 230 km van Mahé ligt, de Southern Coral Group, Alphonse Group, Farquhar Group en tenslotte de Aldabra Group, zo’n 1150 km van Mahé. Volg je ons nog?

Er zijn dus in totaal 43 binneneilanden – 41 graniet- en 2 koraaleilanden en in totaal 72 buitenste eilanden van koraal. Omdat de Seychellen-eilanden gezegend zijn met een warm, tropisch klimaat dat het hele jaar door duurt, is het altijd een goed moment om ze te bezoeken. Hoewel verschillende tijden van het jaar wellicht beter passen bij jouw specifieke interesses.

De kosmopolitische Seychellen zijn een kleurrijke mix van volkeren van verschillende rassen, culturen en religies. Op verschillende momenten in zijn geschiedenis zijn mensen van Afrikaanse, Europese en Aziatische afkomst naar de Seychellen gekomen, met hun verschillende tradities en gebruiken en een bijdrage aan de manier van leven en aan de levendige Seychelse cultuur. Je kunt deze invloeden aan het werk zien in alle domeinen van lokale kunst, keuken, muziek, dans en architectuur.

Het architectonische ontwerp van enkele van de grote oude huizen met hun steile daken zijn representatief voor een stijl die is aangepast voor comfortabel leven in de tropen en die invloeden vertoont van het Franse en Britse koloniale erfgoed van de Seychellen. Moderne architectuur probeert traditionele stijlen te assimileren met praktische kenmerken die zijn ontworpen om de eilandbries te vangen.

Lokale kunstenaars blijven verschillende stijlen vertonen die de multi-etnische achtergrond van de eilanden weerspiegelen en getuigen van de verschillende invloeden die zijn doorgevoerd. Creoolse muziek en dans hebben hun wortels in Afrikaanse, Malagassische en Europese culturen met ritmes die traditioneel worden begeleid door eenvoudige drums en snaarinstrumenten, die vandaag de dag recente invoer bevatten zoals de viool en gitaar.

De traditionele moutya is een erotische dans die is afgeleid van de tijd van de slavernij en nog steeds aanwezig is, samen met de sega met zijn kleurrijke teksten; de kanmtole, die doet denken aan een landhaspel, en de Kontredanse, een import van het Franse hof.

Zeker de moeite waard dus om de Seychellen eilanden een keertje te bezoeken.

Bekijk hier de 360 videos over Diving, Jet Skiing & Zip lining: https://www.seychelles.travel/en/interactive-gallery/360-gallery/360-videos

Related posts

One Thought to “Ga mee naar de Seychellen Eilanden”

  1. […] ook: Ga mee naar de Seychellen EilandenVoor meer info over de Seychellen Eilanden klik […]

Comments are closed.