Overnacht in de wolken van Noorwegen

Sluit je ogen en stel je voor dat je wakker wordt met de vogels in de top van een boom. Stel je voor dat je slaapt in een comfortabel bed omringd door rust in een van de vele koele en gezellige boomtopcabines en boomhutten verspreid over heel Noorwegen.

Boomtopcabines en unieke accommodaties zijn een groeiende trend in Noorwegen. Wanneer het weer mogelijk is om te reizen, kun je kiezen tussen prachtige designcabines en uitgestrekte gebouwen die de droom van je kinderboomhut waarmaken. De hutten zijn gelegen op goed wandel- en skiterrein, vaak aan een vismeer waar u in de zomer kunt kanoën. En de uitzichten zijn altijd adembenemend.

De natuurbelevenissen door de hutten zijn van dichtbij, persoonlijk en intens. Naast eekhoorns en zangvogels kun je ook andere Noorse dieren spotten, zoals elanden, herten, bevers en korhoenders. Hier kun je echt genieten van de stilte en je losmaken van het dagelijkse leven. De stilte wordt alleen verbroken door de wind in de boomtoppen en de sterrenhemel is overweldigend mooi. Zo is de ochtendzon van zes uur. De perfecte manier om uw dag te beginnen en de voordelen van Noorse friluftsliv en kos te ervaren.

Visit Norway heeft een aantal fantastische hutten verzameld die over het hele land verspreid staan. Sommigen van hen zijn al bekend en populair, terwijl andere pas de afgelopen jaren zijn geopend of in de zomer van 2021 zullen openen.

De Treehouse Dome in Rakkestad
Slechts 90 minuten rijden ten zuidwesten van Oslo, bij Rakkestad, in het diepe bos. De unieke constructie van The Treehouse Dome verschilt van veel andere soortgelijke hutten, aangezien de slaapkamer zich op een zolder bevindt en met plafondramen waardoor de gasten versteld kunnen staan ​​van de sterrenhemel. Het huis omvat badkamer, keuken en woonkamer met open haard.

Trehyttene in Gjerstad
Trehyttene zijn boomtopcabines in Gjerstad in Zuid-Noorwegen, tussen Oslo en Kristiansand. Ze bieden drie verschillende boomhutten: Kråkeslottet (“het kraaienkasteel”), Gjøkeredet (“het koekoeksnest”) en Flåklypa. De omgeving is ideaal voor gezinsactiviteiten zoals vissen, wandelen, zwemmen, en er is ook een klimpark.

Woodnest in Odda, Hardangerfjord
Woodnest in Fjord-Noorwegen brengt je het avontuur van de Noorse natuur zonder in te boeten aan luxe en comfort. Woodnest, genesteld in de natuur, is een luxe boomhutervaring, waarbij elke boomhut vloerverwarming, wifi, een kleine kitchenette, een badkamer en een slaapkamer biedt. En een prachtig uitzicht over de Hardangerfjord.

Himmelhøy in Namdalen, Trøndelag
Himmelhøy (wat “hemelhoog” betekent in het Noors) ligt net ten noorden van Namsos, in Namdalen, in de provincie Trøndelag. De hutten bieden plaats aan zes tot zeven personen en beschikken over twee slaapkamers, badkamer, keuken en een grote veranda. Inbegrepen in de huthuur zijn kano’s, roeiboten en ook visrechten in de nabijgelegen rivier.

Tretopphytter Oslofjord
Tretopphytter Oslofjord biedt vijf hutten, allemaal genesteld op meer dan 100 meter boven zeeniveau met een spectaculair uitzicht over de fjord. Elke volledig ingerichte hut biedt plaats aan zeven tot tien personen. Deze hutten bevinden zich slechts een uur ten zuiden van Oslo, in de provincie Vestfold.

Engeset, Sandane, Nordfjord
Engeset Tree Houses is een nieuw en uniek accommodatie-aanbod in Sandane in Nordfjord. De hutten zijn organisch gebouwd en geïntegreerd in de natuur. Ze bewegen met de wind mee en vogels bouwen hun nest in vogelkisten in het dek. De hutten hebben een spectaculair uitzicht op de fjord en zijn uitstekende startpunten voor zowel winter- als zomeractiviteiten.

PAN Tretopphytter
De bekroonde PAN Treetop Cabins bevinden zich in Finnskogen, op twee uur rijden van Oslo. De hutten bieden plaats aan maximaal zes personen en zijn acht meter boven de grond gebouwd. Gasten kunnen genieten van vele activiteiten in de omgeving, zoals yoga, fietsen, vissen, wandelen, vogels kijken en zelfs wolfsafari’s.

Hardanger Fjordtun
Bij Hardanger Fjordtun in Fjord-Noorwegen kunnen gasten kiezen tussen een romantisch verblijf in een boomtopcabine of een verblijf in een funky panoramische hut met ruimte voor families of groepen vrienden. Deze door een architect ontworpen houten hutten bieden geweldige slaap- en woonruimten met grote glazen oppervlakken om de natuur binnen te laten.

Å Auge Treetop House, Tinn, Telemark
Å auge betekent “Rivieroog” in het Noors en de plaats biedt een spectaculaire ervaring in het Noorse bos. De locatie maakt het gemakkelijk bereikbaar, maar de plek is nog steeds verborgen en 100% off the grid. Naast het boomtophuis biedt Å Camp glamping, hangmatten, bush-baden en activiteiten in de Noorse wildernis.

Fosstopp
De eigenaren van de luxe boomtopcabines in Vassfaret in Valdres (twee uur van Oslo) zijn lokale enthousiastelingen die gepassioneerd zijn door de ontwikkeling van de omgeving. Deze echte boomtopcabines zijn omgeven door het bos, een waterval en bergen. Fosstopp heeft drie unieke houten hutten met een hoge standaard en praktisch ontwerp, gelegen op acht meter boven de grond en vastgemaakt aan pijnbomen.

Trekronå, Ogna, regio Stavanger
Deze nieuwe cabines worden in de zomer van 2021 geopend. Trekronå boomtopcabines bevinden zich in Ogna, vlakbij een van de mooiste stranden aan de westkust van Noorwegen. Deze drie hutten staan op stalen poten midden in een klein dennenbos naast een golfbaan. In de buurt vindt u het strand van Holmasanden, dat het hele jaar door een geweldige plek is om te genieten van zonnige dagen zwemmen en surfen, en om te wandelen.

Related posts