Eropuit op Tenerife

TENERIFE – Het grootste eiland van de Canarische eilanden, een miljoen vakantiegangers per jaar en diverse landschappen. We hebben het natuurlijk over Tenerife! Het eiland is een uitgelezen plek om te genieten van je vakantie, uit te gaan en heerlijk te zonnen. Maar stap je buiten de toeristische drukte, dan kom je terecht in de prachtige landschappen en natuur van het eiland.

Bron: Pixabay
De eeuwige lente

Je kan wel zeggen dat het op Tenerife altijd lente is.. Met als laagste gemiddelde temperatuur 17 graden en gemiddeld hoogste temperatuur van 25 graden zit je er altijd goed. Het eiland staat dan ook bekend als het eiland van de eeuwige lent, met meer dan 300 zon-dagen per jaar. Het kan uiteraard zijn dat je net pech het en regen ondervind, maar dit gebeurt vrij zelden. In het koele noorden van het eiland kun je de groene en weelderige landschappen bewonderen. Terwijl als je naar het zuiden trekt kom je warme Sahara winden tegen.

Een buikje rond

Niet alleen kun je heerlijk uitgaan op Tenerife, je kan er ook uitzonderlijk goed eten. Naast de standaard Paella is het eiland de thuisbasis voor vier restaurants met 5 Michelin-sterren. Een restaurant wat je zeker moet proberen is M.B. the vinden in het Ritz-Carlton, misschien wel de beste van Tenerife. Voor echte foodies moeten raden we aan het door een familie gerunde El Rincón de Juan Carlos uit te proberen voor een aantal spectaculaire interpretaties van de klassieke Spaanse keuken.

Bron: Pixabay
Wine (dream) away

Tenerife is ook zeker de plek voor een lekker wijntje. Het eiland bestaat uit een vijftal wijnbouwstreken. De meeste wijnen vallen onder het label DOC of Denominación de Origen Calificada. De witte wijnen van Tenerife zijn fris en droog, de rode wijnen smaken fruitig en hebben een hoog aromatisch gegeven. De meeste wijnen worden niet bewaard en worden dus jong gedronken. Extra reden dus om op  ontdekkingstocht te gaan in Europa’s hoogste wijngaarden district. Ga met een tour en Engelssprekende gids door de wijngaarden en kom langs de karakteristieke laagbouw wijngaarden en enkele van de meest representatieve wijnmakerijen (bodega’s) in deze gemeente. Uiteraard kan een heerlijk glas Spaanse wijn niet ontbreken. Tijdens de tour kom je langs twee wijnhuizen die ieder op zich uniek zijn.

Bron: Pixabay
De berg op

Uiteraard kun je het eiland niet verlaten zonder een bezoekje aan UNESCO werelderfgoed: Park Teide Nacional. Stap in een gondel van de kabelbaan en zweef binnen 8 minuten de berg op. Geniet ondertussen van de mooie en unieke landschapen en panoramas die zich vormen. Eenmaal bovenaan de berg bevind zich het prachtige park Tiede Nacional. De Teide is niet de enige berg op het eiland die het ontdekken waard is. Ga ook eend langs het minder bekende Anaga-gebergte in het noordelijkste puntje van Tenerife. Het gebergte bestaat uit een aantal prachtig afgelegen, ruige kustlijnen, diepe ravijnen, traditionele dorpjes en vochtige bossen. Gevormd door een vulkaanuitbarsting ongeveer acht miljoen jaar geleden, is het het oudste deel van het eiland en sinds 2015 uitgeroepen tot biosfeerreservaat met het grootste aantal endemische soorten in Europa. Hoewel wandelpaden uitdagend kunnen zijn, zijn uitzichten bijzonder lonend en voelbaar als een miljoen mijl (en jaren) van de pakketreizen aan de andere kant van het eiland.

Voor meer informatie over tenerife en een leuk vakantiepakket, neem contact op met CITIRAVEL: tci@cititravel.es

Related posts