Edmonton is terug van weggeweest

Edmonton

Er klinken positieve geluiden uit Edmonton. Canada heeft de inreisbeperkingen versoepeld en is vanaf vandaag weer toegankelijk voor internationale reizigers. Nu ook Edmonton International Airport weer vluchten van KLM ontvangt, is de toegangspoort tot de Canadese Rocky Mountains weer bereikbaar voor Europese reizigers. Edmonton is terug van weggeweest!

Met het wintersportseizoen in aantocht had de opening van het land en de hervatting van de vliegverbinding niet op een beter moment kunnen komen. Europeanen kunnen zich nu weer gaan verheugen op een wintersport in Edmonton en Jasper. Nadat het maanden niet mogelijk was om naar Canada te reizen, is een skivakantie in de sublieme poedersneeuw van de Rocky Mountains het beste cadeau wat reizigers zichzelf kunnen geven.

Overigens bieden Edmonton en Jasper meer dan alleen een skivakantie. In Jasper National Park kan je eindeloos veel avonturen in de natuur beleven: ga bijvoorbeeld ijsklimmen, een hondensledetocht maken, wildlife spotten of op zoek naar het Noorderlicht. Een bezoek aan de bruisende stad Edmonton is de kers op de taart van de ultieme winterbeleving: van het bijwonen van een ijshockeywedstrijd tot fatbiken door de River Valley van de stad.

Lees ook het artikel: Ontdek de 10 langste skipistes van Europa

Gezondheid staat voorop
Op dit moment geldt er vanuit de Nederlandse overheid een geel reisadvies voor Canada. De Canadese overheid heeft vanaf vandaag dus ook de inreismaatregelen versoepeld, maar uiteraard zijn er nog voorschriften waar toeristen rekening mee moeten houden. Zo moeten reizigers bijvoorbeeld volledig gevaccineerd zijn met een goedgekeurd vaccin en een negatieve PCR-test meenemen die niet ouder is dan 72 uur. Op de website van de Canadese overheid zijn alle voorschriften te vinden. Door deze maatregelen en de voorbereidingen die Edmonton International Airport en KLM hebben getroffen met betrekking tot hygiëne kunnen reizigers veilig en gezond op reis.

Bereikbaarheid
Op dit moment vliegt KLM twee keer per week naar Edmonton in een cirkelvlucht. Dit betekent dat je op zaterdag rechtstreeks naar Edmonton kunt vliegen, waarna de vlucht na een korte tussenstop op Calgary weer terug naar Amsterdam gaat. Op donderdag is de vliegverbinding andersom: dan vlieg je rechtstreeks terug vanuit Edmonton. Kijk voor het meest actuele vluchtschema op de website van KLM.

Related posts

One Thought to “Edmonton is terug van weggeweest”

Comments are closed.