Franse bergen in de winter

De een verlangt naar zonnen op het strand, de ander krijgt het juist warm van een schitterend sneeuwlandschap in de hoge Franse bergen. In Frankrijk bereiden de berggebieden zich alweer volop voor op het winterseizoen dat draait om sneeuw (uiteraard), ontspanning, plezier en samenzijn. De meeste vakantiegangers worden misschien gedreven door skikriebels, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om de bergen optimaal te beleven in de winter. Wist je bovendien dat een wintersportvakantie enorm veel gezondheidsvoordelen heeft? Ervaar het zelf!

Zoevend de Franse bergen af

De Franse skiresorts zitten nooit stil, maar denken altijd na over hoe ze hun aanbod kunnen verbeteren. Zo zijn er steeds meer mogelijkheden voor mensen die nog nooit op skilatten hebben gestaan door de aanleg en verbreding van groene pistes of andere speciale beginnerszones. Op die manier kun je in alle rust de kunst der skiën onder de knie krijgen. Ga je met de familie op vakantie? Ga dan naar een van de 44 bergplaatsen die het label ‘Famille Plus’ dragen en zich inzetten voor een fantastische gezinsvakantie met activiteiten voor alle leeftijden, zoals skiën op aangepaste pistes en sleeën.

Lees ook het artikel: Rust uit met SleepHub® van The Magnolia Hotel

Ander soort activiteiten

Skiën, snowboarden, langlaufen… het is heerlijk om op deze manier het besneeuwde berglandschap te verkennen. Maar zoals gezegd houdt het hier niet op: wat dacht je van floaten in een kristalhelder meer? Je voelt je helemaal één met de natuur. En kan het je niet koud genoeg zijn, waag je dan eens aan Toumo Yoga waarbij de kou wordt gebruikt om het innerlijke vuur te activeren. Daarnaast bestaan er mogelijkheden tot filosofische sneeuwschoenwandelingen, een bosbad en blotevoeten- of mindfulnesswandelingen.

Mediamagazine

Benieuwd wat de Franse bergen deze winter nog meer voor je in petto hebben? Bekijk dan snel het mediamagazine in de bijlage en doe ideeën op voor je volgende reis. Hierin vind je ook leuke tips qua accommodatie en gastronomie. Let wel: vanwege de gezondheidssituatie kunnen er zaken wijzigen. Informeer daarom bij de lokale VVV-kantoren voor de meest actuele informatie.

Voor actuele informatie over de situatie rondom COVID-19 in Frankrijk, ga naar https://nl.france.fr/nl/bereid-je-reis-voor-naar-frankrijk/coronavirus-informatie-situatie-frankrijk

Related posts

One Thought to “Franse bergen in de winter”

Comments are closed.