Beleef het najaar in Slovenië!

Het magische beeld van het kleurrijke herfstlandschap. De geur van verse producten en herfstfruit die uitnodigen om aan tafel te gaan zitten. De nieuwe wijnoogst die vaten vult in wijnkelders. Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom je Slovenië in het najaar moeten bezoeken. Hier zijn een paar dingen die je moet toevoegen aan je lijst met herfstervaringen en waar Slovenen in deze tijd van het jaar graag het meeste uit halen.

1 | Kom naar de stad voor kastanjes

Terwijl je door charmante Sloveense steden slentert, kun je de geur van geroosterde kastanjes die zich door straten en pleinen verspreiden niet missen. Stop bij een kastanjeverkoper en trakteer uzelf op een primeur. Een glaasje most en, op koudere dagen, glühwein druipt er prachtig van af.

2 | Proef most en jonge wijn in wijnkelders

De herfst is feestelijk voor druiven- en wijnboeren, want dit is de tijd van de nieuwe wijnoogst. Ze nodigen je graag uit om te proeven van most en ook om andere zelfgemaakte lekkernijen te proberen. Wijnkelders worden bijzonder vrolijk en levendig op St. Martin’s Day, omdat dit de tijd is waarin most in jonge wijn verandert.

3 | Bezoek een goed restaurant

Slovenië zweert bij lokaal geproduceerde en seizoensgebonden gerechten. De herfst is genereus met verschillende producten en fruit, dus het is de perfecte tijd om te genieten van de gastvrijheid en fijne keuken van een goed restaurant. Er vinden ook tal van gastronomische evenementen plaats, zoals Restaurant Week, November Gourmet, Taste Radol’ca en vele anderen.

4 | Wandel tussen de kleurrijke bladeren

In de herfst draagt de natuur kleurrijke kleding. Elk blad is als een bloem, geschilderd in een warme eigen tint. En deze symfonie van kleuren nodigt velen uit om een wandeling te maken over het lommerrijke tapijt en naar de hoogten te gaan voor een prachtig herfstuitzicht. In de herfst zijn sommige uithoeken van Slovenië vooral een bezoek waard vanwege hun pracht. Ontdek ze!

5 | Bezoek osmica-boerderijen

Boeren in de Middellandse Zee en Karst Slovenië hadden vroeger het recht om hun producten en wijn acht dagen per jaar belastingvrij te verkopen. Dit is waar de naam osmica (acht) vandaan komt, en je kunt dergelijke boerderijen zelfs vandaag nog vinden in Kras, de Vipava-vallei en het Sloveense Istrië. Ze zijn meestal twee keer per jaar geopend, in de herfst en de lente, gedurende tien dagen, waardoor je een gouden kans hebt om karakteristieke lokale specialiteiten en wijn te proberen.

Lees ook het artikel: De leukste activiteiten in de Yorkshire Dales

6 | Bekijk tentoonstellingen in galeries en musea

Als er koude herfstbriesjes en regenachtige dagen komen, is het tijd om naar binnen te gaan. Een interessante tentoonstelling of museumcollectie bekijken? Slovenië biedt een schat aan galerijen en musea. De herfst is het juiste moment om in de geschiedenis en creativiteit van Slovenen te duiken en veel nieuwe en interessante dingen te leren.

7 | Zorg voor uw welzijn

Met de herfst komen helaas ook veel kwalen. Wees ze een stap voor en verbeter je immuunsysteem. Sloveense thermale en natuurlijke spa’s helpen je daar graag bij, zodat je helemaal voorbereid bent op de koudere dagen. En vergeet niet de tijd te nemen om u te laten verwennen in wellnesscentra.

Related posts