Drie nieuwe safari kampen in Kenia

De iconische natuurbeschermingsorganisatie Great Plains is verheugd met de succesvolle opening van de sensationele nieuwe accommodatie in Mara Toto, Mara Expedition en Mara Plains Camp. De nieuwe duurzame safari kampen in Kenia zijn in juni geopend en zijn al goed ontvangen door de gasten.

Het nieuwe Mara Plains Camp met de exclusieve nieuwe Mara Jahazi Suite

Mara Plains Camp is officieel heropend voor gasten op 1 juni 2021 na een volledige renovatie van het kamp, ​​waaronder het toevoegen van de exclusieve nieuwe Mara Jahazi Suite. Gelegen in de Olare Motorogi Conservancy, een van de meest geconcentreerde natuurbestemmingen ter wereld met ongeëvenaarde toegang tot meer dan 100.000 hectare exclusief land en toegang tot het 375.000 Maasai Mara Reserve, schittert Mara Plains Camp nu helderder dan ooit tevoren met een opgefriste nieuwe look en een nieuwe uitzonderlijke villaresidentie voor exclusief gebruik.

Het nieuwe Mara Toto-kamp

Het gloednieuwe Mara Toto Camp is geopend op 1 juni 2021 en is ideaal voor families en kleine groepen die samen reizen. Mara Toto Camp ligt op 2 km afstand van grote zus Mara Plains Camp. Het nieuwe Mara Toto Camp, gelegen langs de Ntiakitiak-rivieroevers op de grens van het Maasai Mara-reservaat, is verborgen in het bos. Daarnaast biedt het gasten privacy en fantastische mogelijkheden om wild te bekijken met toegang tot zowel het Maasai Mara-reservaat als de aangrenzende Mara North Private Conservancy. Gasten zullen verwend worden met het spotten van grote katten, aangezien luipaarden, leeuwen en meer dieren in het wild al sinds de openingsdag regelmatig door het kamp trekken. Het nieuwe Mara Toto Camp wordt elk jaar geopend in mei en sluit elk jaar eind oktober, een seizoensmigratiekamp, ​​maar in een van de mooiste verborgen valleien van de Maasai Mara. Ik vind het geweldig”, zegt Joubert. Leuk weetje, Toto betekend Baby in het Swahili.

Lees ook het artikel: Holiday Inn opent fors hotel nabij Dublin airport

Het nieuwe Mara-expeditiekamp

In het onlangs geopende Mara Expedition Camp kunnen gasten de originele ontwerpen van Afrikaanse ontdekkingsreizigers uit het romantische safaritijdperk van Oost-Afrika ervaren. Hier zullen gasten het beste van twee werelden ervaren: de intense actie van het Maasai Mara-ecosysteem, evenals het meer privé 70.000 hectare grote Mara North Conservancy. Het nieuwe Mara Expedition Camp, ontworpen door Beverly Joubert, is safari-chic met zes lichte en luchtige, ruime canvastenten, elk met een eigen badkamer waar gasten kunnen genieten van gloeiend heet water uit enorme koperen safaridouches. Om het expeditiethema verder te versterken, hebben gasten ook de mogelijkheid om te genieten van begeleide wandelsafari’s. De sfeer van Mara Expedition Camps en ‘back to the classics’ safari-ontwerp zullen een winnende combinatie zijn voor privégroepen en safari-enthousiastelingen.

“Mara Expedition is een gloednieuw kamp, ​​gelegen op hoge grond in een bos van typisch Oost-Afrikaanse acaciabomen met uitzicht op een vallei in het Maasai Mara Game Reserve. Het is op privéterrein, dus zeer exclusief maar met toegang tot enkele van de beste van de regio dieren in het wild. Het kamp vertelt het verhaal van vroege ontdekkingsreizigers met een vleugje campagnemeubilair en open lucht onder licht canvas. Het is een ideaal kamp om je safari te beginnen op zoek naar grote katten zoals cheeta’s en leeuwen. De meeste dagen doe je dat niet’ ik hoef niet eens zo ver te gaan!” zegt Joubert.

Alle eigendommen van Great Plains werken op zonne-energie. Er wordt een lokaal jong boompje geplant voor elke gast die in een kamp in Great Plains Kenya verblijft als onderdeel van het Replacement of Shade-programma van de Great Plains Foundation, een duurzaam reisinitiatief met als doel het herstellen van inheemse bomen in het uitgestrekte landschap van Kenia.

Related posts

One Thought to “Drie nieuwe safari kampen in Kenia”

Comments are closed.