Top 10 insta waardige bestemmingen deel 1

Nu sommige landen de beperkingen voor gevaccineerde reizigers beginnen op te heffen, is het tijd om je te oriënteren voor je volgende reis met insta waardige bestemmingen. De fanantieke instagrammers onder ons weten dat hashtags een belangrijke indicator zijn voor een ideale post. Zo ook voor populaire locaties wereldwijd. Tijdens de pandemie is er vooral veel gepost over de Niagara Falls, Yosemite Park en the Grand Canyon. Maar dat is natuurlijk niet alles. Wij zetten een top 10 insta waardige bestemmingen op een rijtje voor jouw Next Travel!

1. Yosemite National Park, USA

Yosemite National Park is bekroond als het meest Insta waardige natuurwonder ter wereld met maar liefst 5.000.000 Instagram-hashtags. Het park staat dan ook met recht op nummer 1. Yosemite National Park is gelegen in de Verenigde Staten van Amerika en heeft een oppervlakte van 3.027 km. In 1984 is het park toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst. Wordt overweldigd door de kracht, volharding en rust van dit natuurlijke wonder, gevuld met gracieuze watervallen tot prachtige weiden en valleien. Tijdens een bezoek aan het park, kun je veelvoudig prachtige plaatjes schieten met uitzicht op de ontmoedigende maar verleidelijke gletsjers en hoogten.

In het park zijn ook genoeg activiteiten te ondernemen. Naar het wandelen en het perfect plaatje schieten, kun je op bepaalde plaatsen ook fietsen, paardrijden, watersporten, hengelen en aan berg- en klimsport doen. Met de juiste permits, kun zelfs kamperen in het indrukwekkende park en het actieve nachtleven bewonderen recht onder de sterren. Kijk goed om je heen en maak kennis met de gevarieerde biodiversiteit. Met een beetje geluk kun je zelfs de zwarte beer spotten, maar blijf wel op afstand om gevaarlijke situaties te voorkomen!

2. Niagara Falls, Canada

Op plek twee van de insta waardige bestemmingen vindt je de Canadese Niagara Falls, met ruim 4,6 miljoen hashtags. De Niagara fall behoort tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. Vele weten dan ook niet dat de Niagara Falls bestaat uit drie delen, de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. De Horseshoe waterval ligt precies op de grens tussen Amerika en Canada, terwijl de American & Bridal Veil fall beide volledig op Amerikaans grondgebied liggen. Wil je echt dichtbij de watervallen komen? Dan kan dat het beste met een toeristisch boottochtje aan boort van de Maid of the Mist en Hornblower.

3. The Grand Canyon, USA

Het is natuurlijk geen verrassing dat ergens in de top 10 de Grand Canyon verstop zou zitten. Met ruim 4 miljoen hashtags krijgt deze dan ook een rechtvaardige 3e plek. De Grand Cayon is te vinden en de Amerikaanse staat Arizona en is ongeveer 435 kilometer lang en heeft een breedte die varieert tussen 15 en 29 kilometer. Maar wat maakt de Grand Canyon nou zo insta waardig? Dat is het rode gesteente van de Canyon, in combinatie met de hoogteverschillen, wat zorgt voor mooie en indrukwekkende landschappen. De Grand Cayon is op z’n mooist vlak na de zonsopkomst en net even voor de zonsondergang. Hierdoor komt het rode gesteente van de Canyon echt tot zijn recht. Wij raden je dan ook zeker aan om rond deze tijden de Canyon te bezoeken.

De Grand Canyon is verdeeld in twee stukken, de South Rim en de North Rim. De North Rim is de noordelijke rand van de Cayon en ook de minst toeristische kant van de twee. Aan de noordelijke rand kun je vele wandelingen maken en genieten van de wat rustigere plekken die de Cayon bied. De South Rim is de zuidelijke rand van de Grand Cayon en bij verre de meest toeristische kant van de twee. De zuidelijke kant ligt in de Grand Cayon Village, waar verschillende sportieve activiteiten ondernomen kunnen worden. Voor de spectaculairste plaatjes moet je dan ook aan de South Rim zijn.

Lees ook het artikel: Er zijn weer outdoor sportevenementen op Malta!

4. The Sahara Desert, Africa

Een welverdiende 4e plek in de top 10 is voor The Sahara desert, met meer dan 2,2 miljoen hashtags. De Sahara is DE grootste woestijn ter wereld, met een oppervlakte van 9.065.000 km² verdeeld over 12 landen. De woestijn is gelegen in Noord-Afrika en neemt maar liefst 31% van het continent in beslag. We horen je al denken, wat is er nou bijzonder en insta waardig aan een paar hoopjes zand? Als je de Sahara gaat bezoeken moet je vooral letten op de flora en fauna, maar ook de rotsachtige gebieden. De rotsachtige gebieden geven een bijzondere dynamiek aan het landschap, wat weer zorgt voor unieke plaatjes. Daarnaast is de Sahara niet alleen maar zand, je kan er ook unieke diersoorten in het wild tegenkomen zoals onder andere de ernstig bedreigde Addax antilope, heet manenschaap, jachtluipaard of de gestreepte Hyena!

Maar de Sahara heeft ook een paar bijzondere locaties die je absoluut niet mag missen. Ga bijvoorbeeld eens helemaal naar het oosten van de Sahara. Daar wordt de Sahara doorsneden door de Nijl. Dit zorgt ervoor dat eer een unieke smalle vruchtbare kuststrook is. Een andere bijzondere locatie in de Sahara is de Richatstructuur, ook wel het oog van de woestijn genoemd. Deze cirkelvormige rotsformatie heeft een doorsnee van 50 km. Last but not least is het ook zeker de moeite waard om in het zuidelijke deel van de Sahara een bezoekje te brengen aan het Tsjaadmeer. Het Tsjaadmeer is het op een na grootste zoetwatermeer van Afrika.

5. Danube Delta, Romania

In vergelijking met de bovenstaande bestemmingen is de Danube Delta relatief onbekend, maar toch goed voor een 5e plek met een ruime 1,6 miljoen hashtags. Dit prachtige biosfeerreservaat is gelegen in Roemenië en heeft een oppervlakte van 5.800 km om te ontdekken. De Danube Delta grenst aan een ander biosfeerreservaat namelijk het Oekraïense Doenajsky. Het Roemeense reservaat is op wereldschaal heel belangrijk, in het bijzonder voor watervogels, die er dan ook niet te missen zijn. De Delta bestaat voornamelijk uit eel riet, moerassen en bossen. Uniek is dat de delta jaarlijks 40 meter breder. De Danube Delta is echt een plek voor vogelspotters, maar ook voor ons “gewone” bezoekers. Naast de meer dan 30 vogelsoorten kun je er ook zaldzame zoogdieren spotten, waaronder de steppebunzing, otter, Europese Nerts en siesel. In de Delta wonen ongeveer 15.000 inwoners, die vooral werken in de visserij. Om de traditie levend te houden vissen velen dan ook in traditionele houten kajaks. Wie weet spot je er wel één!

Morgen gaan we verder met deel twee, de top 10 insta waardige bestemmingen plek 6 t/m 10!

Related posts

2 Thoughts to “Top 10 insta waardige bestemmingen deel 1”

  1. […] Lees ook het artikel: Top 10 insta waardige bestemmingen deel 1 […]

Comments are closed.