Campings in Costa Dorada, beste van Europa

Zeven campings in de Spaanse regio Costa Dorada zijn door ANWB en haar Duitse tegenhanger ADAC uitgeroepen tot “Beste van Europa”. De zeven door ANWB erkende campings in Costa Dorada zijn camping La Torre del Sol in Montroig del Camp, camping Stel Roda de Berá in Roda de Berá, Playa Montroig Camping Resort in Montroig del Camp, camping Tamarit Beach Resort in Tamarit, Alannia Resort Els Prats  in Tarragona, Camping & Resort Sangulí in Salou en naturistencamping El Templo del Sol in L’Hospitalet de del Niño. Een overzicht van alle campings vindt men op https://campingstarragona.com/nl

De zeven kregen het predicaat ‘TOP 2021’ en ‘ADAC Superplatz 2021’ dankzij hun duurzame initiatieven, milieubewustzijn, recreatie- en winkelaanbod, horeca, sanitair, voorzieningen, innovatie, marketing en ligging. Een Top Camping staat gelijk aan vijf sterren. Jaarlijks worden er meer dan 2000 campings geïnspecteerd door gespecialiseerde inspecteurs in de kampeersector. Costa Dorada telt 54 campings met ruim 64.800 staanplaatsen en 21.604 accommodaties en zijn een prima vakantieadres om de prachtige gouden zandstranden te ontdekken. Campings in Costa Dorada generen ieder jaar een omzet van 100 miljoen euro en leveren 4000 directe en 10.000 indirecte banen op. Met meer dan 300 dagen zondagen per jaar, een prachtig achterland, cultureel erfgoed en een smakelijke keuken met dito wijnaanbod is de Costa Dorada een vakantieparadijs voor het hele gezin.

Lees ook het artikel: 5 cadeaus om mee te nemen uit de Seychellen

Kosten voor een staanplaats zijn per dag vanaf €14 en tussen €45 – €300 voor een bungalow. Veel campings in de Costa Dorada liggen aan zee en hebben pretparken, zwembaden, spa’s,  padel-  en tennisbanen, voetbalvelden, animatie en yoga-activiteiten. De Vereniging van Campings in Costa Daurada en Terre de L’Ebre maakt deel uit van de Federatie van Hotels en Toerisme in Tarragona (FEHT), die tot doel heeft het brede en gevarieerde aanbod van accommodaties in de provincie Tarragona te promoten.

Voor toeristische informatie over Costa Dorada ga naar  www.costadauradalife.com

Related posts

One Thought to “Campings in Costa Dorada, beste van Europa”

Comments are closed.