Een gids voor traditionele sporten in heel Japan

Sporten in Japan vormen een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur, waarbij de Japanners genieten van en deelnemen aan zowel traditionele sporten zoals sumoworstelen en vechtsporten als niet-traditionele westerse sporten zoals honkbal en voetbal. Sumoworstelen is de meest bekende en wordt beschouwd als de nationale sport van Japan. Als je naar Japan reist, raden we je aan om enkele van hun traditionele sporten te verkennen om een ​​echte authentieke ervaring van Japan en zijn sportgeschiedenis te krijgen. Bekijk onze top zes sporten die je in het hele land kunt ontdekken.

Aikido

Het basisprincipe van Aikido is: vecht niet tegen geweld met geweld. De sport richt zich op het perfectioneren van vorm, wat betekent dat het niet zo fysiek is als judo of karate. Het bevat dynamische worpen, vergrendelingen, pinnen en drukpunten om moeiteloos een tegenstander te verslaan. Aikido is niet afhankelijk van kracht en grootte, maar eerder van beweging, technieken en timing, wat betekent dat je het kunt leren en beheersen, ongeacht je leeftijd of geslacht. De oprichter van Aikido, Morihei Ueshiba, ontwikkelde zijn principes en technieken om conflicten zo vreedzaam mogelijk op te lossen. Zijn filosofie was dat het ware doel van Aikido en zelfverdediging niet zou moeten zijn om een ​​tegenstander te vernietigen of te ‘winnen’, maar eerder om jezelf mentaal, fysiek en spiritueel te verbeteren en te verbeteren om een ​​beter mens te zijn. Bezoekers kunnen deelnemen aan een aantal workshops, Kated, gevestigd in Osaka, biedt workshops aan waar deelnemers worden begeleid door een Aikido-meester tijdens een ochtend oefenen in een privé-dojo, om volledig te begrijpen waarom deze nobele krijgskunst vrede bevordert.

Judo

Judo is een van de meest bekende Japanse vechtsporten, het blijft een sterk onderdeel van het sportweefsel van het land en is een belangrijk aandachtspunt in het hele land. Judo ontstond in 1882 door jujutsu, een vorm van worstelen, te combineren met mentale discipline. Het basisprincipe is het gebruik van zelfverdedigingstechnieken om de aanval van je tegenstander tegen te gaan. De judoka dragen gekleurde obi-riemen om hun niveau te laten zien – wit voor beginners en zwart voor gevorderden. Voor degenen die een Judo-reis willen maken, biedt het Kodokan Judo Institute, gevestigd in Tokio, drie- tot zesdaagse zomercursussen aan waar deelnemers leren over de technieken, deelnemen aan lezingen over de geschiedenis en meer.

Karate

Karate is een van de bekendste sporten uit Japan. De vechtsport is in de 14e eeuw in Okinawa is ontstaan. Er wordt geen bescherming gedragen en deelnemers mogen alleen hun handen en vuisten gebruiken. In vergelijking met andere vechtsporten is karate een meer praktische krijgskunst. Degenen die de sport willen proberen, kunnen een bezoek brengen aan Okinawa Karate Kaikan, een modern complex net ten zuiden van Naha. De faciliteit is toegewijd aan het bewaren van de geschiedenis van karate en het onderwijzen van de studenten en bezoekers van de unieke cultuur en filosofie van de kunst, zodat ze het aan anderen kunnen leren wanneer ze naar huis terugkeren. Okinawa Karate Kaikan beschikt over meerdere trainingsruimten, een buitentrainingsruimte en een referentieruimte waar bezoekers de geschiedenis van karate kunnen bestuderen en video’s kunnen bekijken van meesters die verschillende technieken beoefenen.

Lees ook het artikel: Circuit van Spa-Francorchamps bestaat 100 jaar!

Kendo

Kendo is het best te omschrijven als schermen met een Japanse twist. Het is afkomstig van kenjutsu of zwaardvechten, de belangrijkste krijgskunst van de samoerai. Met banden met de samoerai die eeuwenlang hebben gevochten en de heren van Japan dienden, is kendo een discipline met een groot gevoel voor traditie. Kendo heeft niet echt de spirituele of religieuze banden die activiteiten zoals kalligrafie of sumo hebben, maar leert nog steeds concepten als discipline en respect. Deelnemers dragen speciale beschermende kleding en slaan met een bamboezwaard op het hoofd, de borst of de hand van hun tegenstander. Tegenwoordig wordt het veel beoefend in Japan en heeft het zich verspreid naar vele andere landen over de hele wereld. Voor degenen die het willen proberen, kunnen ze genieten van een echte Samurai-ervaring van twee uur via Kendo in Tokio.

Kiba Dakyu

De Kiba Dakyu maakt deel uit van de zomerfestiviteiten die worden gehouden in het Chojasan Shinra-heiligdom voor het Sansha Taisai-festival in Hachinohe. Hachinohe is een van de drie plaatsen in Japan die deze traditionele volkssport voortzetten. Net als bij polo wordt Dakyu gespeeld op een veld van 20 x 50 meter met vier tot vijf spelers in elk team. Spelers berijden paarden terwijl ze proberen een bal te vangen met een lange paal die een kruising is tussen lacrosse en polo en deze naar het doel te brengen. Sansha Taisai Festival vindt plaats van 31 juli tot 4 augustus, met Kiba Dakyu op 2 augustus.

Sumo worstelen

Last but not least in het rijtje sporten uit Japan is Sumoworstelen. Twee weken durende toernooien van deze nationale sport worden zes keer per jaar gehouden op vier verschillende locaties; Tokio, Osaka, Nagoya en Fukuoka. Hoewel een enkele aanval van zeer technisch duwen en duwen in slechts enkele seconden voorbij kan zijn, zorgt het rituele aspect van de sport voor een boeiend spektakel en is het een must als je Japan bezoekt. Vanwege de populariteit is het aan te raden om tickets voor wedstrijden van tevoren te reserveren. De prijzen van stoelen variëren afhankelijk van hoe dichtbij je zit, maar zelfs als je merkt dat je een beetje terug bent van de actie, stuurt de pure kracht van twee man-bergen die met woeste snelheid botsen, schokgolven door de hele arena. Kijk hier voor tickets voor toekomstige toernooien.

Related posts

One Thought to “Een gids voor traditionele sporten in heel Japan”

Comments are closed.