Puy du Fou, een attractiepark als geen ander

Puy du Fou

Spectaculair, zo kun je het Franse attractiepark Puy du Fou in de Vendée het beste omschrijven. Het is dan ook niet zo gek dat het attractiepark al twee keer een prijs in ontvangst heeft mogen nemen voor het “beste park ter wereld”.

Het themapark, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1978, onderscheidt zich van alle andere parken doordat het volledig bestaat uit sensationele voorstellingen, gepaard met emotie, goedgetimede acties en special effects, waarbij je iedere keer een reis in de tijd maakt. Zo speelt “Le Signe du Triomphe” zich af in een heuse arena waar de Galliërs het opnemen tegen de Romeinen en neemt de show “Cinéscénie” je mee van de middeleeuwen naar de Tweede Wereldoorlog. Overal is wel iets te zien, zo ook in de lucht met “Le Bal des Oiseaux Fantômes”, waarbij honderden roofvogels tussen de ruïnes van het oude kasteel manoeuvreren en rakelings langs het publiek vliegen. De grote hit van 2021 is “Les Noces de Feu” over de hereniging van twee musici; de meest romantische en indrukwekkende bruiloft die je ooit hebt gezien en een feest om nooit te vergeten.

Lees ook het artikel: Goedkope JetBlue vluchten tussen NY en Londen

In Puy du Fou wordt niet alleen veel aandacht besteed aan de shows, maar ook aan het park zelf. Zo zijn er verschillende nagebouwde dorpen van vroeger en hotels met een historisch thema. Ook het groen wordt zeker niet overgeslagen: 25 kilometer aan wandelpaden kronkelt door een eeuwenoud bos langs een bloemenvallei, watervalletjes, aromatische kruiden, een rosarium en een plantendoolhof. Zo komt het park ook in geur en kleur tot leven!

Wist je dat:

  • Puy du Fou in Frankrijk en Europa op nummer 1 staat en in de wereld op nummer 3 volgens TripAdvisor?
  • Puy du Fou in 2024 volledig plasticvrij wil zijn?
  • De voorstelling “Raveleijn” in de Efteling het resultaat is van een nauwe samenwerking met Puy du Fou?

Meer info: https://www.puydufou.com/nl 

Related posts

One Thought to “Puy du Fou, een attractiepark als geen ander”

Comments are closed.