Baanbrekende Norwegian Prima te water gelaten

Norwegian Cruise Line (NCL), de innovator op het gebied van wereldwijde cruisereizen, kondigt vandaag aan dat het nieuwe game-changing schip, Norwegian Prima, te water is gelaten vanaf het droogdok bij Fincantieri scheepswerf in Marghera (Venetië), Italië. De eerste aanraking met het water van het schip markeert een enorme constructie mijlpaal voor de rederij. Om het bijzondere moment te vieren is een herdenkingsmunt aan Norwegian Prima gelast tijdens een traditionele maritieme ceremonie geleid door Eamonn Ferrin, Vice President International Business bij NCL en Antionio Quintano, Schipyard Director van Fincantieri.

De tewaterlating kenmerkt de voltooiing van het externe werk en schilderen van Norwegian Prima, inclusief het bijzondere kunstwerk op de romp van het schip door Italiaanse graffiti artiest Manuel Di Rita, beter bekend als Peeta. De bouw van het schip gaat nu verder aan de binnenkant met het interieur en de vertrekken, voordat Norwegian Prima officieel aan NCL geleverd wordt en in de vaart wordt genomen in de zomer van 2022.

“De tewaterlating van een schip is altijd een enorm belangrijk moment, maar deze is extra speciaal”, vertelt Harry Sommer, President and Chief Executive Officer van NCL. “Ons achttiende schip, Norwegian Prima, representeert een nieuw hoofdstuk voor ons merk en is het eerste schip dat afgeleverd wordt in onze nieuwe baanbrekende Prima Klasse. We hebben nauw samengewerkt met onze partners van Fincantieri om een uiterst bijzonder schip af te leveren. Hun passie en vakmanschap heeft een van de meest stijlvolle en innovatieve schepen ooit tot leven gebracht. Ik ben meer dan enthousiast over het feit dat we nu weer een stap dichterbij het verwelkomen van gasten aan boord zijn, met nog slecht 12 maanden op de klok,” concludeert Sommer.

“De tewaterlating van Norwegian Prima markeert het vernieuwde vertrouwen in cruises en een nieuw tijdperk binnen de scheepsbouw,” zegt Luigi Matarazzo, General Manager Merchant Ships Division bij Fincantieri. “We zijn blij dat we niet alleen de maanden van hard werk mogen vieren, maar ook de succesvolle samenwerking tussen onze twee merken – een partnerschap die het voortouw neemt in de revolutionaire schepen in NCL’s Prima Klasse.”

Lees ook het artikel: De Kaaimaneilanden gaan weer open!

Norwegian Prima is de eerste van zes schepen in NCL’s langverwachte Prima Klasse; de eerste nieuwe klasse schepen van het merk in bijna tien jaar. Met bijna 295 meter lang, een gewicht van zo’n 145.000 kg en plek voor 3.215 gasten met dubbele bezetting, is het schip ontworpen om opvarenden op de eerste plek te zetten. Norwegian Prima huist grote open ruimtes, goed uitgedachte designs en een ruimte variëteit aan nieuwe ervaringen.

Met het waarmaken van de titel meest ruimtelijke nieuwe cruiseschip in de premium en hedendaagse categorieën, biedt Norwegian Prima de meeste buitenruimte op het dek en de meest uitgebreide accommodaties in vergelijking met andere nieuwe gebouwde schepen. Ze is daarnaast goed voor meerdere NCL-primeurs waaronder de ruim 4000 m2 Ocean Boulevard die opvarenden laat genieten van heerlijke diners in de buitenlucht of een unieke ervaring biedt bij Infinity Beach en OceanWalk. De dinerervaring op Norwegian Prima is ook uitgebreid met de toevoeging van Indulge Food Hall, NCL’s eerste luxe openlucht foodhall met een divers menu variërend met elf verschillende culinaire locaties. Daarnaast huist Ocean Boulevard ook drie nieuwe restaurants: Onda By Scarpetta, Los Lobos, en The Local Bar & Grill.

In de tussentijd, biedt The Haven by Norwegian® op Norwegian Prima het meest exclusieve ‘ship within a schip’ suite complex van het merk. Verspreid over 8 dekken met suites en publieke ruimtes is The Haven te betreden via privé liften en voor de allereerste keer gevestigd aan de achterkant van het schip. Ontworpen om dichter bij de zee te zijn dan ooit tevoren, biedt elke publieke ruimte in The Haven spectaculaire uitzichten, samen met een fantastische nieuwe infinity pool die uitkijkt over het kielzog en een nieuwe spa met glazen sauna en koude kamer.

Vanaf zomer 2022, biedt Norwegian Prima bucketlist reizen in Noord-Europa met cruises vertrekkend vanaf Amsterdam en Kopenhagen. Hiermee krijgen gasten de kans om de adembenemende fjorden en Baltische Zee te ontdekken. Daarna vaart ze op een 12-daagse trans-Atlantische cruise van Southampton naar New York via de Schotse Shetland Islands, Halifax in Nova Scotia en een verlengde overnachting in Reykjavik, IJsland. In de herfst en winter verzorgt Norwegian Prima verschillende cruises naar Bermuda en het Caribisch gebied vanaf New York, Galveston in Texas en Miami en Orlando in Florida (Port Canaveral), inclusief stop in Harvest Caye Belize en NCL’s privé eiland, Great Stirrup Cay, in de Bahama’s.

Neem voor meer informatie over de bekroonde vloot van 17 schepen en wereldwijde routes, of om een cruise te boeken, contact op met een reisprofessional via www.ncl.com.

Related posts

One Thought to “Baanbrekende Norwegian Prima te water gelaten”

  1. […] Baanbrekende Norwegian Prima te water gelaten […]

Comments are closed.