Verliefd worden op Valentijnsdag

© Paris Tourist Office – Amélie Dupont
Het is weer 14 februari: een mooie gelegenheid om de romantische kant van Frankrijk naar voren te brengen. In Frankrijk, het land van de liefde, is het eigenlijk iedere dag Valentijnsdag. Heel het jaar door kun je hier terecht voor romantische vakanties. Laat je verleiden door onze tips qua overnachtingen, activiteiten en etentjes voor een verblijf vol rozengeur en maneschijn.

Dronken van verliefdheid
Ben je helemaal in de zevende hemel met je lief? Daar moet in Frankrijk op geproost worden. En waar kan dat nou beter dan bij een van de vele wijngaarden die het land rijk is? Op het wijndomein van Joseph Lafarge staan vijf grote wijnvaten waarin per stuk maximaal vier mensen in kunnen slapen. In deze huisjes aan de rand van het Clos du Grand Bois heb je een schitterend uitzicht op de bergen rond Mâcon, de Saône, de Bresse en de Jura. Ook leiden de eigenaren je graag rond door de driehonderd jaar oude wijngaard en de wijnkelders, met als afsluiter natuurlijk een proeverij. Wie krijgt daar nu geen vlinders van in de buik?

Liever iets met wat meer luxe voor Valentijnsdag? Probeer dan eens twee kastelen in de Elzas en voel je voor één nacht koninklijk. Het Château de l’Île of het Château d’Isenbourg zijn kastelen die zijn omgetoverd tot charmehotel. Deze sprookjesachtige verblijfplaatsen liggen in het hart van de wijnroute van de Elzas, niet ver gelegen van de steden Straatsburg en Colmar die menig hart doen smelten.

Lees ook het artikel: Raclette, koude wijn en een hotel in de wei

Romantiek ten top
Wil je door op de sprookjesachtige tour, ga dan naar het dorp Rocamadour. Midden in het natuurgebied Canyon van de Alzou bloemt dit juweel op. Rocamadour is namelijk gebouwd tegen een steile rotswand aan. De combinatie van de ruige natuur en de wonderschone middeleeuwse bouwstijl laten je op slag verliefd worden. Voor een panoramisch uitzicht over het bedevaartsoord klim je langs een pad van 650 meter omhoog naar het uitkijkpunt Croix de Cufelle. Vouw hier je picknickkleedje uit en genieten maar!

Voor nog meer zoetsappigheid kunnen koppels hun hart ophalen in het meest romantische dorp van Frankrijk: Saint-Valentin. In dit dorp, dat vernoemd is naar de patroonheilige der geliefden, wordt de liefde iedere dag gevierd. Maar van 12 tot en met 14 februari doen ze daar nog een schepje bovenop. Zo kun je je vlam dan een bisou geven in de Jardin des Amoureux, mee-eten met verrukkelijke themamaaltijden en romantisch door het dorp struinen, waar de inwoners hun huizen bedolven hebben onder bloemen en harten. Niet in de buurt op Valentijnsdag? Geen probleem. Op 9 augustus is het Saint-Amour, oftewel de dag van de liefde. Die dag halen de dorpsbewoners opnieuw alles uit de kast.

En oui, uiteraard mag Parijs als hoofdstad der liefde ook niet ontbreken op het Valentijnsdag lijstje. Want wist je dat tussen de pittoreske straatjes van Montmartre een bijzondere muur verscholen ligt? Op het place Rehan Rictus vind je namelijk de Mur des je t’aime. In maar liefst 300 verschillende talen staat ‘ik hou van jou’ op de wand geschreven. Geen betere plek voor een liefdesverklaring toch?

Liefde gaat door de maag
Verliefd zijn maakt hongerig. Voor een romantisch diner kun je maar op één plek zijn: het restaurant Au 14 février in Lyon. Dit restaurant laat je in een intieme setting kennismaken met een mix van de Franse en Japanse keuken. Een geslaagd huwelijk en een feest voor de smaakpapillen!

Voor een romantische avond is Parijs ook een goede bestemming. Aan de voet van de Eiffeltoren vind je Bal de la Marine. Iedere vrijdagavond tussen juni en half september popt daar een terras van 650 vierkante meter op. In deze zogeheten Guinguette, achttiende-eeuwse populaire barretjes, heeft Cupido al vaak toegeslagen. De combinatie tussen het culinaire eten, dansen op de muziek en het adembenemende uitzicht op de ijzeren dame en de Seine maken dat je niets anders kunt dan verliefd raken.

Related posts

One Thought to “Verliefd worden op Valentijnsdag”

Comments are closed.