Peru onderscheiden met World Travel Awards

Tijdens de uitreiking van de World Travel Awards South America is Peru maar liefst vier keer onderscheiden. Het kleurrijke Zuid-Amerikaanse land won de prestigieuze prijs in de categorieën: ‘South America’s Leading Culinary Destination 2021’, ‘South America’s Leading Cultural Destination 2021’, ‘South America’s Leading Tourist Attraction 2021’ en ‘South America’s Leading Tourist Board 2021’. De uitreiking van de WTA South America vond plaats tijdens de Expo 2020 in Dubai en is een voorproefje van de wereldwijde WTA die in november worden bekend gemaakt. Hier is Peru in de race voor 6 wereldtitels, waaronder ‘Green Destination’, dit is één van de speerpunten van het land.

De World Travel Awards, ook wel bekend als de ‘Oscars van de toerismebranche’, worden jaarlijks uitgereikt in de internationale reis- en toerisme industrie. “De onderscheidingen voor Peru, bevestigen de positionering van het land wereldwijd als een toeristische bestemming met een breed cultureel aanbod en natuurlijke rijkdom”, aldus Roberto Sánchez, minister van Buitenlandse Handel en Toerisme.

Goedgevulde prijzenkast
Het is niet voor het eerst dat Peru als winnaar op het (wereld)toneel verschijnt. De ongekende veelzijdige gastronomie van het land is meermaals bekroond. In de categorie ‘Leading Culinary Destination’ won Peru de afgelopen tien jaar maar liefst negen keer de wereldwijde World Travel Awards en acht keer de WTA South America. Ook de Peruaanse culturele rijkdom wordt al jaren internationaal gewaardeerd én erkend: als ‘Leading Cultural Destination’ sleepte Peru al twee keer de wereldtitel in de wacht en won zes keer de Zuid-Amerikaanse titel. Machupicchu is al sinds jaar en dag de beste toeristische attractie van het continent en heeft driemaal de wereldtitel behaald. En de Zuid-Amerikaanse bokaal voor ‘Leading Tourist Board’ is nummer negen in de prijzenkast van PROMPERÚ.

Peru is de ‘Leading Culinary Destination’ van Zuid-Amerika © Karina Mendoza/ PROMPERÚ

In de race voor de wereldtitel
Op 26 november worden de wereldwijde WTA uitgereikt in Moskou. Peru is in de race voor maar liefst zes awards, met twee aanvullende categorieën naast de titels van de WTA South America, namelijk: ‘World’s Leading Green Destination 2021’ en ‘World’s Leading Cruise Destination 2021’. Peru heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd en ingezet op duurzaam toerisme, groene initiatieven en lokale projecten. De winnaars worden bepaald door middel van een online stemming via de website van World Travel Awards. Zowel reisprofessionals als consumenten mogen hun stem uitbrengen, waarbij de stemmen van de experts zwaarder wegen. De sluitingsdatum is voorbij, de stemmen worden nu geteld.

Lees ook het artikel: United Airlines verdubbelt vluchten vanaf Schiphol

Machupicchu © Renzo Giraldo / PROMPERÙ
Wereldwonder Machupicchu is South America’s Leading Tourist Attraction 2021 © Renzo Giraldo / PROMPERÙ

Related posts

One Thought to “Peru onderscheiden met World Travel Awards”

Comments are closed.