Cuba in November weer open voor toeristen

Cuba gaat per 15 november weer open voor toeristen, zo heeft de regering bekendgemaakt. Momenteel heeft Cuba nog zeer strenge reisrestricties, inclusief verplichte quarantaine, maar straks volstaat een vaccinatie- of testbewijs om het land binnen te komen.

Tegen die tijd is meer dan 90 procent van de Cubaanse bevolking gevaccineerd, waardoor de regering het veilig acht om het land weer te openen voor toeristen. Bijzonder is dat de Cubaanse bevolking vrijwel volledig met in Cuba ontwikkelde vaccins is gevaccineerd.

Het toerisme op het eiland is hard geraakt door de reisrestricties. Dit jaar worden er 92 procent minder toeristen verwacht dan in 2019, het jaar voorafgaand aan de coronacrisis, terwijl zij een zeer belangrijke inkomstenbron vormen voor de economie van Cuba.

Lees ook het artikel: Peru onderscheiden met World Travel Awards

Vanaf half november hebben toeristen aan een bewijs van volledige vaccinatie genoeg om op vakantie te kunnen in Cuba. Ongevaccineerde reizigers moeten in de 72 uur voor vertrek een PCR-test doen. Kinderen onder de 12 jaar zijn van die testplicht uitgezonderd.

Bij terugkeer vanuit Cuba naar Nederland moet iedereen zich laten testen voor vertrek uit Cuba, ook gevaccineerden. Laatstgenoemden hoeven bij aankomst in Nederland echter niet in quarantaine.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Cuba in November weer open voor toeristen”

Comments are closed.