Paznaun opent het culinaire wandelseizoen!

Over een maand, op zaterdag 10 juli, opent Paznaun het dertiende seizoen van de Culinaire Jacobsweg en gaat het culinaire wandelseizoen officieel van start. Zes gastronomische routes brengen je in de bergwereld van Paznaun naar zes berghutten, waar een sterrenchef een gerecht creëert met lokale ingrediënten. De deelnemende topchefs van dit jaar zijn: Benjamin Parth, Martin Sieberer, Andreas Spitzer, Patrick Raaß, Hermann Huber en de #YoungChefsPaznaun. Ze zijn gedurende de zomer de patrons in diverse berghutten met als culinaire opdracht een mooi stijlvol en gastronomisch hoogstaand gerecht te creëren op basis van lokale ingrediënten. De gerechten staan de hele zomer op de menukaart inclusief receptuur.

Chefkok Martin Sieberer is verantwoordelijk voor de coördinatie van de topkoks. Zijn Paznaunerstube in Hotel Trofana Royal in Ischgl is bekroond met drie toques en 18 punten en hij behoort tot de beste chef-koks van Oostenrijk. Het concept is een initiatief van Toerisme Paznaun-Ischgl en is in samenwerking met Eckart Witzigmann ontwikkeld. Onder zijn toeziend oog koken de zes regionale chef-koks een ‘fancy’ maar toch ‘down to earth’ gerecht van lokale producten. Gasten in Paznaun kunnen tot het einde van de zomer genieten van zes verschillende gastronomische hikes met meer dan 2.000 hoogtemeters en culinaire stops.

Kulinarischer Jakobsweg Ischgl, Eröffnung auf der Friedrichshafnerhütte am 11.7.2020

Hoogwaardige gastronomische hoogstandjes in de hoge bergen
Deze zomer zijn de Friedrichshafener Hütte, Almstüberl, Ascherhütte, Heidelberger Hütte, Faulbrunnalm en Jamtalhütte, dé bestemmingen voor de gastronomische wandelaars, waar respectievelijk de Paznaunse topchefs Benjamin Parth, Martin Sieberer, Andreas Spitzer, Patrick Raaß, Hermann Huber en de #YoungChefsPaznaun de scepter zwaaien. Ze zetten een speciaal gemaakt gerecht op het menu voor gasten. Eis: het moet een creatieve invulling zijn van een streekgerecht gemaakt met lokale ingrediënten. Vanaf 10 juli kunnen Paznaun-gasten dan individueel of op specifieke data onder begeleiding van de chef-koks de gastronomische routes volgen en de nieuwe creaties proeven. Voor wie de voorkeur geeft aan “toegeeflijk fietsen”. Alle alpenherbergen langs de Culinaire Jacbsweg zijn gemakkelijk bereikbaar per e-bike of mountainbike. De fietsen zijn te huur in Galtür, Ischgl, Kappl of See.

Vakantiearrangement ‘Culinary Way of St. James’
Iedereen die tijdens zijn vakantie op eigen gelegenheid de gastronomische routes van de Culinaire Jacobsweg wil verkennen, kan tot eind zomer 2021 ook een Paznaun-bergzomervakantie arrangement boeken: vijf nachten in Paznaun in een categorie naar keuze inclusief de Silvretta Card, vanaf 175 euro per persoon inclusief ontbijt. Online boeking: https://www.paznaun-ischgl.com/en

Nieuw in 2021: gastronomische wandelingen en culinaire zomeravonden met de betreffende chefkok.
De data (onder voorbehoud) zijn:
10 juli              –           Almstüberl met Martin Sieberer
23 juli             –          Hotel Yscla/Stüva met Benjamin Parth
24 juli              –           Friedrichshafener Hütte met Benjamin Parth
30 juli              –          Schlossherrenstube met Patrick Raaß
31 juli              –          Heidelberger Hütte met Patrick Raaß
20 augustus   –          Hotel Fliana met Andreas Spitzer
21 augustus   –           Ascherhütte met Andreas Spitzer
3 september –           Trofana Alm met Patrick Raaß
4 september –           Jamtalhütte met #YoungChefsPaznaun
17 september –         Hotel Rössle met Hermann Huber
18 september –         Faulbrunnalm met Hermann Huber

Over de berghutten en chef-koks van de 13e Culinaire Jacobsweg

Friedrichshafener Hütte: Benjamin Parth (Stüva, Hotel Yscla)
‘Elke dag beter worden’ is het motto van Benjamin Parth, die onlangs de “Young Chef Award 2020” van de gerenommeerde Franse restaurantgids “La Liste” won. De chef van Hotel YSCLA in Ischgl en het gastronomische restaurant Stüva is momenteel de meest bekende chef van Ischgl: vier koksmutsen (18,5 punten) in Gault Millau 2021, vijf sterren (97 punten) in de Guide A la Carte 2020 en vier vorken (97 punten) in de Falstaff Restaurant Guide 2020 spreken voor zich. Bovendien werd zijn nieuwe Bar-Lounge-Club SPACE 73 in het jaar van de opening direct bekroond door de Gault&Millau met twee koksmutsen (13 punten).

Almstüberl: Martin Sieberer (Paznaunerstube/Sieberer`s Heimatbühne, Trofana Royal)
Koken is een roeping voor Martin Sieberer. Zijn culinaire carrière pad leidde hem langs de beste koks in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Sinds 1996 is hij verantwoordelijk voor de Paznaunerstube in Hotel Trofana Royal waar hij al meerdere bekroningen ontving, waaronder ‘aanstaande chef van het jaar’ in 1997, een derde koksmuts in 1998, de prijs voor ‘Gault Millau Chef van het jaar 2000’ en bekroningen in verschillende gastronomische gidsen. Martin Sieberer heeft sinds 2019 zeven Gault Millau-toques in zijn twee restaurants.

Ascherhütte: Andreas Spitzer (Fliana Gourmet, Hotel Fliana)
Na een opleiding aan de Maria Alm en het voltooien van verschillende educatieve posten in Ischgl, kreeg Andreas Spitzer de kans om op 24-jarige leeftijd als chef-kok te werken in het Fliana Hotel ****. Hij verfijnt de texturen, kleurencombinaties en smaken. Zijn stijl is werelds met een lokale twist en wordt erkend met drie Gault Millau-toques. Spitzer haalt inspiratie voor zijn culinaire creaties uit het Paznaungebergte.

Heidelberger Hütte: Patrick Raaß (Schlossherrenstube, Schlosshotel Ischgl)
Voor de nieuwe executive chef de cuisine van het Schlosshotel Ischgl is koken een roeping met passie en liefde voor de producten. In zijn carrière heeft hij diverse meerjarige uitdagingen gekregen bij de beste leermeesters, als Heinz Winkler, Johann Lafer, Hans Haas en Alfons Schubeck. De drijfveer van chef-kok Patrick Raaß: voldoen aan de hoogste eisen van de gasten in fine dining en hen fascineren met nieuwe interpretaties. Bij zijn gerechten besteedt hij bijzondere aandacht aan het gebruik van de beste en meest verse streekproducten, maar zijn creativiteit reikt tot ver over de grenzen.

Faulbrunnalm: Hermann Huber (Hotel Almhof Galtür)
Hermann Huber is al bijna 40 jaar chef-kok in het Huber-Hotel Almhof**** in Galtür en heeft naam gemaakt op nationaal en internationaal niveau met zijn meermaals bekroonde kaas. De hotelier, meesterkok en gepassioneerde melkveehouder wil niet op zijn lauweren rusten. Inspiratie haalt hij zowel uit nationale, internationale als regionale producten en gerechten.

Jamtalhut: #YoungChefsPaznaun (Trofana Alm)
Al sinds 1997 bestaat de Paznaun Cooks Club. Met de #YoungChefsPaznaun hebben nu ook jonge, ambitieuze opvolgers hun krachten gebundeld en maken van koken een belevenis. De ideeën van de jonge chefs uit andere keukens en landen vinden hun weg naar gerechten met lokale producten en de symbiose uit verre landen met kruiden, vis, wild, kaas en fruit uit de regio resulteert in spannende en vaak bijzondere smaakcomponenten op het bord.

Alle details over de chefkoks, berghutten en de recepten zijn te vinden op https://www.paznaun-ischgl.com/kjw of www.paznaun-ischgl.com.

Lees ook ons artikel: The Ritz-Carlton zorgt voor perfecte zomervakantie

Related posts

One Thought to “Paznaun opent het culinaire wandelseizoen!”

Comments are closed.