Magische en avontuurlijk Malawi

Malawi is misschien wel een van de kleinste landen van Afrika, maar als het gaat om exploratie en avontuur heeft het enorm veel te bieden, dus het was geen verrassing toen het land op de prestigieuze ‘Best in Travel’ Top Country List van Lonely Planet voor 2022 stond! Maar wat maakt Malawi zo bijzonder?

Ten eerste biedt Malawi u de mogelijkheid om tijdens het hoogseizoen van prachtige bestemmingen te genieten, maar zonder de drukte EN tegen een vergelijkbaar lagere prijs. Door deze perfecte balans tussen waarde en eenzaamheid kun je ten volle van dit land genieten… Van glooiende heuvels tot Afrikaanse vlaktes en lange valleien, Malawi is een land met afwisselende landschappen die erop wachten om ontdekt te worden.

Het Malawimeer is waar Malawi waarschijnlijk het meest bekend om staat, en terecht! Ondanks dat het een zoetwatermeer in het binnenland is, kan dit indrukwekkende water dat het grootste deel van het land domineert, gemakkelijk worden aangezien voor een tropisch paradijs, met kilometerslange witte zandstranden omzoomd met palmbomen en kristalhelder blauw water. Pumulani Lodge is perfect gelegen aan de zuidelijke oevers van het meer, waar u uw tijd kunt doorbrengen met luieren op het strand of deelnemen aan een van de vele water- en landactiviteiten.

Lees ook het artikel: Kabinet: testplicht vervalt voor reizigers

Afgezien van het iconische meer, wordt Malawi vaak over het hoofd gezien als bestemming voor het bekijken van wild vanwege jarenlange stroperij en wanbeheer van de nationale parken en reservaten. Dat is allemaal aanzienlijk veranderd in het afgelopen decennium dankzij het baanbrekende natuurbehoud dat verschillende parken heeft getransformeerd, waaronder Majete Wildlife Reserve en Liwonde National Park, waar we het geluk hebben respectievelijk Mkulumadzi Lodge en Kuthengo Camp te exploiteren. De terugkeer van toproofdieren zoals leeuwen, cheeta’s, luipaarden en wilde honden, samen met de historische verplaatsingen van olifanten, neushoorns en giraffen, hebben Malawi’s reputatie als moderne ark van Noach en een hotspot voor safari’s verder versterkt.

Nu we het toch over safari’s hebben, wat is safari zonder een sundowner? Niets is zo krachtig als een Malawi Gin and Tonic (MGT) – misschien wel de beste manier om de zon op een andere dag in Afrika onder te zien gaan.

Last but not least zijn de mensen, de reden waarom Malawi liefkozend het Warme Hart van Afrika wordt genoemd. Ongetwijfeld een van de vriendelijkste naties, de mensen van Malawi zullen je omarmen en je ook toestaan ​​hun rijke culturele erfgoed te omarmen waar ze zo trots op zijn!

Related posts

One Thought to “Magische en avontuurlijk Malawi”

Comments are closed.