Quill Trail, St. Eustatius officieel heropend

De Quill Trail in St. Eustatius, de toegang tot het iconische hart van de vulkaan The Quill is officieel hersteld op vrijdag 11 maart 2022. Ongeveer anderhalf jaar geleden sloot een aardverschuiving het populaire pad naar The Quill National Park af. STENAPA was de afgelopen maanden bezig met het herstellen van het oorspronkelijke spoor, dankzij financiering van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in St. Eustatius (BZK).

Het team bezocht de krater tijdens Family Friday om het laatste onderhoud uit te voeren (het verwijderen van hangend puin, het trimmen van blootliggende wapening, meer touwen en het verwijderen van begroeiing van het pad) voordat het open werd verklaard. Hoewel het begin en het einde van het parcours hetzelfde blijven, leiden nieuwe touwen en treden de outdoor- en natuurliefhebbers langs de vernieuwde route die niet onderhevig is aan aardverschuivingen. Omdat dit pad al bestond, was er minimale verstoring van de vegetatie, waardoor wandelaars de ervaring kregen omringd te zijn door ongerepte natuur die ze gewend zijn.

De Main Quill Trail in St. Eustatius, is de meest gebruikte ingang van het Nationaal Park en leidt naar Around the Mountain, the Crater, Panorama en Mazinga Trails. Het onderhoud van deze en andere paden is een voortdurende inspanning om veilige toegang tot het park te bieden aan de gemeenschap en bezoekers. Voordat u in een van beide National Park gaat wandelen, moet u niet vergeten de weersvoorspelling te controleren, goed te plannen (zorg voor voldoende water, snacks, hoofddeksel en een container om uw afval bij u te houden) en geef altijd prioriteit aan uw veiligheid. STENAPA vraagt ​​wandelaars op de paden te blijven om verstoring, aardverschuivingen en steenslag in andere delen van het Nationaal Park tot een minimum te beperken. Toegang tot de Nationale Parken is gratis voor bewoners, terwijl bezoekers wordt gevraagd om bij te dragen aan de natuurbijdrage, om het noodzakelijke onderhoud te helpen financieren. Bezoek het STENAPA-kantoor of hun website www.statiapark.org voor vragen, inclusief hun begeleide wandelingen.

Lees ook het artikel: Verkoop Thalys Zon is van start gegaan

“We danken de gemeenschap voor hun geduld en we hopen dat iedereen veilige en plezierige wandelingen naar de nationale parken heeft” Achsah Mitchell, Education and Outreach Officer, STENAPA.
De nationale parken bieden een toevluchtsoord voor de Statiaanse flora en fauna – de planten, schimmels, korstmossen en alle dieren die afhankelijk zijn van een ongestoorde leefomgeving. Door hen en hun omgeving te respecteren, kunnen we het hele ecosysteem goed beschermen en tijdens onze wandelingen getuige zijn van een weelderige biodiversiteit. Statia kan ook profiteren van de ecosysteemdiensten die een gezond bos biedt. Deze omvatten betrouwbare regenval voor landbouw en waterveiligheid in het algemeen, en regulering van het stedelijke eilandhitte-effect. Dit is het effect op de algehele lokale temperatuur veroorzaakt door het relatieve aantal bomen (koeling) en kunstmatige constructies die warmte absorberen en vasthouden (opwarming). Het beschermen van de vegetatie op The Quill komt ons op het hele eiland ten goede, evenals de dieren die afhankelijk zijn van een weelderig en gezond bos.

Related posts