Kabinet: testplicht vervalt voor reizigers

De Seychellen schakelt over en laat bezoekers de bestemming betreden zonder een negatieve PCR-test te hoeven overleggen. Met ingang van 15 maart 2022, bezoekers ouder dan 18 jaar, die de eerste twee doses van het Covid-19-vaccin hebben ontvangen, inclusief een boosterdosis, zes maanden na voltooiing van de primaire serie; zal als volledig geïmmuniseerd worden beschouwd. Volledige immunisatie voor bezoekers van 12 tot 18 jaar, vereist de voltooiing van slechts twee vaccindoses.

Alle volledig geïmmuniseerde bezoekers zullen daarom worden vrijgesteld van de pre-travel PCR-testvereiste, terwijl niet-gevaccineerde of gedeeltelijk gevaccineerde bezoekers een negatieve PCR-test moeten overleggen die binnen 72 uur is genomen of een snelle antigeentest die is uitgevoerd in een gecertificeerd laboratorium binnen 24 uur voor vertrek om Seychellen.

Potentiële bezoekers die tussen 2 en 12 weken voorafgaand aan de reis positief op het COVID-19-virus hebben getest, zijn ook vrijgesteld van COVID-19-tests voorafgaand aan de reis op voorwaarde van bewijs van infectie en herstel.

Slechts een jaar nadat de bestemming zijn grenzen heropende voor alle bezoekers over de hele wereld, ongeacht hun vaccinatiestatus, is deze fundamentele stap gericht op het toegankelijker en concurrerender maken van de Seychellen als bestemming.

Omdat veilige toeristische ervaring essentieel blijft, hebben alle bezoekers naast hun medische verzekering nog steeds een reisverzekering nodig en worden ze aangemoedigd om hun verblijf in een gecertificeerde accommodatie te boeken. Bovendien is het verplicht dat alle bezoekers voorafgaand aan de reis een reistoestemming aanvragen.

De hoofdsecretaris van Toerisme, mevrouw Sherin Francis, stelt dat de nieuwe maatregelen die door het land zijn genomen in dit stadium van het herstel van de industrie noodzakelijk zijn.

“De vrijstelling van de PCR-test voor volledig gevaccineerde bezoekers is zeker uitstekend nieuws voor de Seychellen. Nu de beperkingen zijn opgeheven en veel bestemmingen hun PCR-vereisten voor binnenkomst herzien, was het voor ons als bestemming een noodzakelijke stap om de interesse van onze potentiële bezoekers te behouden. Als industrie houden we ons aan onze inzet voor veilig toerisme en we moeten niet zelfgenoegzaam zijn en waakzaam blijven om onze bevolking en onze bezoekers te beschermen”, zei mevrouw Francis.

Het land heeft onlangs ook andere beperkingen versoepeld, waaronder de opheffing van de avondklok en sluitingstijd voor amusementsdiensten zoals bars en casino’s, die op 1 maart 2022 van kracht werden.

Related posts