Madeira, Portugal: de beste eilandbestemming

Madeira, Portugal, versterkt opnieuw haar internationale positie door het winnen van de titel “World’s Leading Island Destination” tijdens de Grand Final van de World Travel Awards. De Portugese bestemming mag de titel voor de zevende keer dragen. De World Travel Awards – gezien als de meest prestigieuze awards wereldwijd in de toeristische branche – worden sinds 1993 jaarlijks uitgereikt om uitmuntendheid in de reisindustrie te erkennen, te bekronen en te vieren. Zowel publiek als toerismeprofessionals kunnen online stemmen op verschillende categorieën. 

Betrouwbaar en veilig

De regionale secretaris van Toerisme en Cultuur, Eduardo Jesus, benadrukt dat hij trots is op de prijs, met name doordat de bestemming het afgelopen jaar in het teken stond van herstel van de pandemie. “Sinds 2015 werken we hard om op een duurzame manier te groeien als bestemming. We worden erkend door bezoekers als een betrouwbare en veilige vakantiebestemming. Hierdoor kunnen we onze leidende positie in de wereldwijde toeristische sector behouden. We bedanken iedereen die op Madeira heeft gestemd en die ertoe heeft bijgedragen dat Madeira zich voor de zevende keer op rij de beste eilandbestemming ter wereld mag noemen,” aldus Jesus.

Lees ook het artikel: Wintersport in Oostenrijk zonder de wachtrijen

Bestemmingen in de race

Voor de titel Beste Eilandbestemming waren naast Madeira, Portugal, nog twintig andere bestemmingen uit alle werelddelen in de race: Bali (Indonesië), Barbados, Bora Bora (Frans Polynesië), Cayo Ambergris (Belize), Cozumel (Mexico), Kreta (Griekenland), Fiji (Stille Oceaan), Hawaii (EUA), Cook eilanden (Stille Oceaan), Holbox eilanden (Mexico), Turks- en Caicoseilanden (Caribisch gebied), Jamaica (Caribisch gebied), Malediven (Indische Oceaan), Mauritius (Indische Oceaan), Saint Lucia (Caribisch gebied), Sardinië (Italië), Seychellen (Indische Oceaan), Siargao (Filippijnen), Sicilië (Italië) en Zanzibar (Tanzania).

EN

Over Madeira, Portugal

Madeira, dat wordt beschouwd als beste eilandbestemming ter wereld (World Travel Awards), is een klein Portugees paradijs in het midden van de Atlantische Oceaan. Dankzij de indrukwekkende landschappen van bergen, valleien en kliffen is het vulkanisch eiland populair bij wandelaars en natuurgenieters. Zo huisvest het eiland het grootste laurierbos ter wereld en groeien er bontgekleurde exotische bloemen in het wild, waardoor Madeira ook wel het bloemeneiland genoemd wordt. Het milde klimaat – met het hele jaar door aangename temperaturen tussen de 17 en 25 °C – is perfect voor allerlei activiteiten in de open lucht. De archipel wordt gevormd door een reeks eilanden, waarvan Madeira en Porto Santo de belangrijkste en enige bewoonde zijn. 
www.worldtravelawards.com
www.madeiraallyear.com

Related posts

One Thought to “Madeira, Portugal: de beste eilandbestemming”

Comments are closed.