Koninklijke tips voor Caribisch gebied

Prinses Amalia en haar ouders koning Willem-Alexander en koningin Máxima reizen eind januari af naar het Caribisch gebied, naar het deel van het Nederlandse Koninkrijk. De reis is bedoeld om Amalia kennis te laten maken met de eilandengroep. Van de ABC-eilanden tot de SSS-eilanden, elk eiland heeft zijn eigen karakteristieken, cultuur en geschiedenis. Thema’s waaronder natuurbehoud, armoedebestrijding en de toekomst van de eilanden staan centraal. Benieuwd welke koninklijke tips jij als reiziger niet moet missen tijdens een bezoek aan het Caribisch gebied? We zetten een aantal hotspots op een rij.

Royal Aloë Vera op Aruba
Het koninklijk paar en de Prinses van Oranje brengen tijdens hun verblijf op Aruba een bezoek aan het Royal Aruba Aloë, dat in 1890 is opgericht.  Dit is het oudste Aloë Vera bedrijf in de wereld en één van de eerste die huid- en haarverzorgingsproducten op eigen bodem cultiveert, oogst, produceert en verpakt.

Bezoek de Aruba Aloë Vera fabriek en leer in het museum meer over de geschiedenis van deze genezende plant. Altijd al een eigen scrub willen maken? Het ecologische Bucuti & Tara Resort biedt workshops aan haar gasten met Aruba Aloë Vera, waarbij je van een expert leert wat de voordelen van de plant zijn.

Kleurrijk Philipsburg in St. Maarten
In St. Maarten bezoekt het koninklijk gezelschap de muurschilderingenroute Color Me SXM in Philipsburg. Color Me SXM is een project op het eiland van Stichting Be The Change. Het project heeft als doel kleur aan het eiland te geven door middel van muurschilderingen, lokale kunst en kunstenaars te promoten en bewoners en bezoekers aan te moedigen om de schoonheid van het eiland te ontdekken.

De route is een aanrader voor eenieder die het eiland bezoekt. Verken Philipsburg door een zelfgeleide kunstwandeling of kies voor een georganiseerde Mural Tour met Seagrape Tours en kom al wandelend achter de achtergronden en stijlen van de kunstenaars. Tegelijkertijd leer je over de cultuur en de inwoners van het eiland.


Muurschildering in Philipsburg – Sara Jalal ©

Betoverende onderwaterwereld op Saba
Het koninklijke bezoek wordt afgesloten op Saba, waar focus van het programma vooral ligt op de duurzaamheidsinitiatieven van het kleine eiland. In de zee rondom Saba vind je een uniek maritiem ecosysteem dat bekend staat om de hoge biodiversiteit van het zeeleven. Het gebied wordt daarom erkend als een van ‘s werelds mooiste marine parken en duiklocaties. In specifiek focust Saba op het herstel van de zee-egelpopulaties die koraalriffen helpen beschermen, ook wel project Diadema genoemd.

Wie de wonderen van de onderwaterwereld wilt ontdekken, doet dus goed aan een bezoek aan dit kleine eiland. Dertig verschillende duiklocaties leiden je naar grotten en koraalriffen, terwijl je omringd wordt door tropische vissen, kreeften en schildpadden. Duikactiviteiten boek je bij een van de erkende duikcentra van Saba. Hun expertise draagt bij aan een veilige duikervaring – voor mens en natuur.

Related posts

One Thought to “Koninklijke tips voor Caribisch gebied”

Comments are closed.