Een Portugees Paasfeest dat smelt op de tong

De wonderlijke wereld van de chocolade verovert de wereld van de wijn: een groot chocolade-festival komt naar de kleurrijke culturele wijk van Porto rondom Pasen, van 9 tot 17 april. Vlak voor de paasvakantie begint het programma met chocolade-activiteiten voor het hele gezin. Kinderen en ‘young-at-hearts’ kunnen genieten van een uitgebreid programma vol tentoonstellingen en workshops die volledig in het teken staan van de zoete verleiding. Terwijl de kleintjes op jacht gaan naar paaseieren in de zeven musea, doen de volwassenen hun paasinkopen op de grote chocolademarkt met vele zoete specialiteiten. Ook de twaalf bars, restaurants en cafés serveren in deze periode culinaire hoogstandjes zijn die passen bij het paasfeest.


© HILODI – World of Wine

Pasen is aan bij de World of Wine
Het centrale plein van de WOW biedt het hele jaar door een weids uitzicht over de Douro en het oude centrum van Porto. Met Pasen straalt het plein extra door de vele kleurrijke versieringen, zoals een groot tweeënhalf meter hoog paasei en tijdens de avondlijke licht- en geluidshows geprojecteerd op de stenen gevels van de voormalige portwijnpakhuizen. Dit alles creëert een lenteachtige sfeer. In der zeven interactieve musea van World of Wine zijn spannende eierzoektochten uitgezet. Onderweg wachten uitdagende vragen op een antwoord, die allemaal te vinden zijn in de betreffende tentoonstellingen. Workshops schminken en eieren versieren ronden het programma voor de jonge gasten af. Iedereen die een kaartje koopt voor een van de musea, ongeacht zijn leeftijd, krijgt een reep chocolade en maakt kans op een gouden ticket. De gelukkigen krijgen hiermee gratis toegang voor een bezoek aan het chocolademuseum.

Lees ook het artikel: Een Oscar voor Belfast maakt Ierland populair

Op het spoor van de chocolade haas in “The Chocolate Story”
Als WOW-bezoekers de onweerstaanbare geur van chocolade volgen, komen ze al snel terecht bij “The Chocolate Story”. Hier kom je alles te weten over de zoete lekkernij. Niet alleen tijdens de speciale “Grand Tour of Chocolate” met Pasen, maar het hele jaar door. Je volgt de hele geschiedenis van de cacaoboon – van de oorsprong ervan in het oude Mexico tot de huidige teeltgebieden in de zogenaamde “cacaogordel” rond de evenaar en de moderne massaproductie. In de glazen chocoladefabriek geeft meester-chocolatier Pedro Araújo geeft de bezoekers een interessant kijkje in de productie van zijn eigen chocolademerk “Vinte Vinte”. Om ervoor te zorgen dat alle zintuigen worden aangesproken, zijn er verschillende proefstations in het hele museum en een café bij de entrée. Degene die wil kan zijn smaakpapillen trainen in één van de drie verschillende workshops en leren hoe chocolade en portwijn het best samengaan. En kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten in het Paasatelier, waar ze hun eigen kleurrijke chocolade kunnen maken.

Aangepast programma voor het Paasweekend
Van 14 tot 17 april breidt het programma van het Chocoladefestival zich uit naar andere delen binnen WOW. Middelpunt is de Lemon Plaza, een groot binnenplein waar een chocolademarkt zal worden opgezet met diverse merken en producten uit binnen- en buitenland. Hier kunnen de bezoekers tussen de kraampjes slenteren, van de paasversiering genieten en hun laatste inkopen voor het Paasfeest doen. Zoetekauwen en fijnproevers kunnen zich ook verheugen op verschillende kookdemonstraties die helemaal in het teken staan van chocolade. Maar niet alleen het Lemon Plaza zal ondergedompeld zijn in de Paassfeer, ook in zes verschillende WOW restaurants zullen van donderdag tot zondag verschillende paasmenu’s aanbieden.

Ga voor meer informatie over The Chocolate Story naar wow.pt/experiences/chocolate-story/
Ga voor meer informatie over World of Wine (WOW) naar www.wow.pt en naar Instagram (@wow.porto) en Facebook (@wowporto).

Related posts

One Thought to “Een Portugees Paasfeest dat smelt op de tong”

Comments are closed.