Komend jaar gaan we naar Peru!

Afgelopen zondag was het dan zover, Peru On Tour is officieel van start gegaan. Vandaag 4 oktober staan ze nog even in Rotterdam, maar niet getreurd, vanaf morgen t/m 10 oktober kun je de Peru on Tour truck ook bewonderen op Schiphol Amsterdam. Maar waarom zou je de truck echt moeten bezoeken? Wij vertellen je het!

Peru On Tour

De rode kleur van de truck is een opvallende verschijning en niet te missen. Aangekomen bij de truck stap je even van de Nederlandse aardbodem, zo Peru binnen. Binnen staat een heel team voor je klaar om je persoonlijk te verwelkomen en je een tour te geven door de truck. Ontdek de vele export producten van Peru, zoals onder andere de chocolade en blauwe bessen (dat was voor ons ook een verassing!). Vervolgens staan er twee lekkernijen voor je klaar, waarvan we nog even in het midden laten wat ze zijn, daarvoor moet je echt even een bezoekje brengen.

Peru biedt vele culinaire experiences aan, en staat al een aantal jaar in de top van Wereldse Gastronomie, met dit jaar als hoogtepunt dat de award voor ‘World’s Best Female Chef 2021′ voor topkok Pía León uit Peru. De onderscheiding wordt op 5 oktober in Antwerpen uitgereikt door ‘The World’s 50 Best Restaurants’, die jaarlijks met een jury van meer dan 1.000 experts het culinaire topsegment van de wereld rangschikt. 

Maar waarom moet je nu echt naar de Peru On Tour truck? De gidsen kunnen je alles vertellen over de wonderen van Peru, niet alleen Machupichu komt aan bod, ook andere gebieden, waaronder Cusco, Arequipa en Madre de Dios. Prachtige gebieden off the beaten tracks, die naast natuurlijk de leuke en wereldbekende touristische locaties, ook echt de moeite waard zijn om te bezoeken.

Lees ook het artikel: Camino del Cid nu ook voor de gravelfietsen

Valle Sagrado

Wist je bijvoorbeeld dat je een unieke ervaring kan beleven in de ‘Valle Sagrado’, Cusco?

Geschiedenis en traditie komen samen in de stad Cusco. Het staat bekend als de navel van de wereld en de straten nemen je terug in de tijd. De stad Cusco is omgeven door prachtige archeologische vindplaatsen die je gezien moet hebben. In de ‘Valle Sagrado’ (Heilige Vallei) van de Inca’s kun je, jezelf onderdompelen in de eeuwenoude landbouwtechnieken die het Zuid-Amerikaanse rijk hielpen om hun culinair erfgoed te ontwikkelen en te behouden. Daarnaast brengt deze geweldige plek je dichterbij de gemeenschappen die je meer leren over het interpreteren van de sterren en het wereldbeeld van de Inca’s, door plekken te bezoeken zoals de archeologische vindplaats van Moray en de zoutpannen van Maras.

Foto: Peru On Tour/PromPeru

Titicacameer

Of in Puno met een van riet gemaakt bootje kan varen over het Titicacameer?

Puno is de thuisbasis van het hoogst bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer, Puno ligt in het zuiden van Peru aan de grens met Bolivia. De charme van het Titicacameer wordt intens beleefd op eilanden zoals Taquile. De bewoners op Taquile waarborgen de geschiednis en drukken dit uit in prachtige ambachtelijke weefsels. Echte kunstwerken die wereldwijd erkend worden. Titicaca laat je ook kennis maken met Luquina. Dit verborgen dorp nodigt je uit om vanuit haar pittoreske woningen te genieten van het beste uitzicht over het Titicacameer.

Peru heeft zo veel avontuur en unieke ervaringen te bieden! Laat je overtuigen in de Peru On Tour truck en ontdek waarom Peru echt op jouw bucketlist moet staan!

Related posts

One Thought to “Komend jaar gaan we naar Peru!”

Comments are closed.