De oneindige mogelijkheden van Alabama

Dwaal tussen de sterren in ‘s werelds grootste ruimtemuseum: the U.S. Space and Rocket Center in Huntsville, Alabama. Of rijd naar Birmingham, een van de grootste steden van Alabama en maak een wandeling door het indrukwekkende historische centrum. Tijdens deze wandeling bezoek je onder meer de plek waar al meer dan 100 jaar hete pinda’s worden verkocht. Neem vooral ook een kijkje in de oude winkels waar naast mooie spullen ook prachtige herinneringen te vinden zijn. Je kunt de reis ook beginnen in Montgomery, een plaats die geschiedenis ademt, mede door de Martin Luther King Jr.’s Dexter Avenue Church.

Reis daarna richting het oosten, naar Tuskegee, gelegen in Macon Country, en ontdek waar de Tuskegee Aimen (een groep van voornamelijk Afro-Amerikaanse militaire piloten en piloten) de lucht in gingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het zuiden van Alabama, in Monroeville, kan je meedoen aan de de ‘To kill a Mockingbird-experience’. Bijna iedereen kent het verhaal of heeft de beroemde film met Gregory Peck gezien en op deze manier ontdek je zelf de geboorteplaats van Harper Lee. Ben je meer een strandliefhebber? Op slechts twee uur rijden van de literaire hoofdstad van Alabama vind je poederwitte stranden. Pak een goed boek (van Harper Lee) en geniet van het bruisen van de zee en een verfrissend drankje.

Lees ook het artikel: Bijzondere Britse locaties voor actiesporten

Wellicht heb je ook al gehoord over de vrouwen van Gee’s Band in het landelijke Wilcox County? In dit beroemde Black Belt-gebied maken deze vrouwen al generaties lang de prachtigste patckwork-quilts. Of ga terug in de tijd tijdens een bezoek aan Moundville Archaeological Park. Op de plek waar een van de grootste nederzettingen van de Mississippiaanse cultuur (van 1000 tot 1450 na Christus) plaatsvond, ga je op zoek naar prehistorische haaientanden die meer dan 70 miljoen jaar geleden zijn achtergelaten in Shark Tooth Creek in Aliceville. Via de I-20 kom je uit bij Fort Payne, de grootste stad langs het Alabama-gedeelte van de Lookout Mountain Parkway. Deze weg is het hele jaar een must-do en loopt dwars door drie staten. Het starpunt is in Gasden, Alabama, vervolgens gaat de weg via de staat Georgia om tenslotte te eindigen in Chattanooga in Tennessee.

Kortom de mogelijkheden in Alabama voor een road trip zijn oneindig. Of je nu slechts enkele dagen te besteden hebt of de tijd hebt voor een langere rondreis, Alabama wacht met smart op jou! Op de website van Alabama vind je diverse opties en tip voor de ultieme rondreis.

Related posts

2 Thoughts to “De oneindige mogelijkheden van Alabama”

  1. […] Lees ook het artikel: De oneindige mogelijkheden van Alabama […]

Comments are closed.