Camino del Cid nu ook voor de gravelfietsen

Camino del Cid

De hausse in fietsen in Europa heeft geleid tot de opkomst van nieuwe soorten fietsen en manieren om aan fietstoerisme te doen, zo ook op het Spaanse Camino del Cid. Een nieuwe ontwikkeling op gebied van fietsen is dat van gravelfietsen, vergelijkbaar met cyclocross fietsen maar ontworpen voor lange afstanden over landelijke wegen en paden.

De Camino del Cid-route, die Spanje doorkruist van het noordwesten naar het zuidoosten, van het centrum van Castilië naar de Middellandse Zee, is een ideale route voor gravelfietsen. Aangezien er steeds meer gravelfietsers naar Spanje komen om de route te volgen, heeft het Consorcio Camino del Cid een specifieke route voor gravelfietsen gemaakt, gebaseerd op bestaande MTB- en toeristische fietsroutes  maar waarbij de moeilijkste of meest oncomfortabele MTB-gedeelten worden vermeden.

Lees ook het artikel: Kroatië is drie nieuwe Michelinsterren rijker

Het resultaat is een 1.500 km lange gravelroute, waarvan de tracks kunnen worden gedownload van de officiële Camino routewebsite. Het is een uitgebalanceerde route die voornamelijk paden en secundaire wegen volgt met heel weinig verkeer. Het is een uitnodiging om een ​​onbekend Spanje te ontdekken, van kleine dorpjes en uitgestrekte ruimtes waar contact met de natuur en rust gegarandeerd is. Meer weten over de gravel route? Klik dan op de volgende link: https://en.caminodelcid.org/way-cid/routes-btt-mtb-bikes/gravel-routes-camino-cid/

Related posts

One Thought to “Camino del Cid nu ook voor de gravelfietsen”

  1. […] Camino del Cid nu ook voor de gravelfietsen […]

Comments are closed.