Duurzame luxevakantie met Ikos Green

Zorgeloos genieten van zon, gouden zandstranden en de prachtige natuur in en rond de Middellandse Zee kan nergens beter dan in een van de Ikos Resorts. Ikos Resorts legt al jaren de lat voor luxevakanties op het allerhoogste niveau, en helemaal nu met het Ikos Green programma. Toprestaurants met menu’s samengesteld door Michelin-sterrenchefs, 24/7 roomservice, wellnessbehandelingen met schoonheidsproducten van Anne Semonin Paris… bewijzen dat Ikos Resorts zich geen enkele moeite bespaart om zijn gasten een absolute droomvakantie aan te bieden.

En dat doet het beste luxe all inclusive hotelmerk ter wereld* met het grootste respect voor de natuur, de zee en al haar bewoners. Vandaag, 8 juni, is het World Ocean Day, maar Ikos Resorts doet 365 dagen per jaar inspanningen om onze zeeën gezond te houden en het leven erin te beschermen. Elke dag leveren de verschillende resorts het beste bewijs dat luxueus genieten hand in hand kan gaan met duurzaamheid, zorg voor het milieu en respect voor onze planeet.

*Ikos Olivia werd bekroond tot beste luxe all-inclusive resort van de wereld in de TripAdvisor Travelers’ Choice Awards 2021

Met een hart voor de planeet

Alle Resorts zijn bekroond met internationaal erkende eco-certificeringen en voldoen aan een reeks strikte criteria op het gebied van milieu en veiligheid. Zo kreeg de luxehotelgroep de Blauwe Vlag Eco-certificering voor elk resort, een wereldwijd erkende onderscheiding voor de duurzaamheid en de netheid van stranden en jachthavens.

Alle Ikos-hotels zijn ook bekroond met het Green Key-ecolabel en de Travel Life-award, beide internationaal erkende duurzaamheidscertificeringsprogramma’s. De resorts nodigen alle gasten daarom actief uit stil te staan bij de unieke biodiversiteit van de omgeving en hoe belangrijk het is om op een duurzame en respectvolle manier met de natuur en onze planeet om te gaan. Zo leren jongere gasten tijdens de Eco-leerprogramma’s in de Mini en Teens Club van de resorts het belang van de lokale biodiversiteit en leren ze de intrinsieke waarden van diverse dieren in het wild te waarderen, zoals een dolfijn of een zeevogel.

Ikos Green Programma

Het respect voor de natuur en de liefde voor de zee, probeert Ikos Resorts ook aan hun gasten door te geven. De vijfsterren hotelgroep doet dat niet alleen met de Eco-leerprogramma’s maar ook met watersportactiviteiten, snorkelen voor kinderen en onderwateractiviteiten. Op die manier nodigen ze hun gasten uit om op een avontuurlijke manier de unieke ecologie van elke locatie te verkennen.

Ikos Resorts ondersteunt ook een reeks milieuorganisaties, waaronder iSea Marine Conservation, een Grieks bedrijf dat zich inzet voor het behoud van aquatische habitats en de daarin aanwezige fauna en flora. Dankzij de steun van de groep kan de organisatie belangrijk onderzoek doen, het bewustzijn vergroten en het natuurbehoud promoten. Naast iSea werkt Ikos Resorts samen met tal van lokale liefdadigheidsinstellingen die milieubehoud en dierenwelzijn bevorderen. In het kader van het Ikos Green-programma levert de groep ook continu inspanningen om hun milieuprestaties te verbeteren op het vlak van energie-efficiëntie, waterbesparing, afvalminimalisatie en een duurzaam ketenbeheer. Meer informatie over het Ikos Green-programma vindt u in het meest recente duurzaamheidsrapport van Ikos Resorts.

Lees ook het artikel: Tui fly voert frequentie naar Curaçao flink op

Related posts

One Thought to “Duurzame luxevakantie met Ikos Green”

  1. […] Lees ook het artikel: Duurzame luxevakantie met Ikos Green […]

Comments are closed.