Genieten van het luxe eilandleven bij Aiyanna Ibiza

A more than perfect day at the beach

Wat je ook zoekt in een ideale stranddag, barefoot chic beachclub Aiyanna Ibiza heeft het allemaal. De een ondergaat het eilandleven gelaten en verlaat zijn beachlounger alleen voor een frisse duik in de zee. De ander tafelt graag lang en geniet van alle gezonde heerlijkheden die de omgeving te bieden heeft. Allebei zijn ze na zonsondergang niet meer van de dansvloer af te slaan en weten de bar blindelings te vinden. Aiyanna, het in 2017 geopende zusje van Amante, is door Condé Nast Traveller uitgeroepen tot een van de 21 beste strandrestaurants ter wereld voor 2021.

Modern beach dining
Het lijkt wel of elk detail bij Aiyanna Ibiza fluistert: wees goed voor jezelf. De sfeer is dan ook meer dan laid-back en menu bestaat uitsluitend uit gezonde, maar bovenal heerlijke gerechten die goed zijn voor body en mind. Op de kaart staan voornamelijk veganistische en vegetarische gerechten, maar ook voor verse vis en een mooi stuk vlees kun je bij Aiyanna terecht. Gasten genieten de hele dag door van een mooie verzameling seizoensgerechten – met Oost-Mediterrane invloeden – die ze allemaal met elkaar delen. Zo wordt de falafel op Libanese wijze geserveerd met munt, Griekse yoghurt en tahini-dip en de (scharrel)kip gemarineerd met Za’atar en bereid in de Josper-oven. Veel van de producten en ingrediënten die je terug vindt op je bord, verbouwt Aiyanna in haar eigen biologische tuin.

Gezond eten heeft volgens Aiyanna Ibiza weinig te maken met fantasieloos en saai. De kleurrijke gerechten vormen dan ook een waar feest op het bord en de keuken slaagt er in de biologische producten op een creatieve, innovatieve en spannende manier te gebruiken. Zonder op smaak en kwaliteit in te leveren. Vooral de hele gebakken zeebaars – aan tafel gefileerd – vergezeld van geroosterde aardappelschijfjes, padronpaprika’s en cherrytomaatjes is favoriet bij de locals. Uiteraard gaan alle heerlijke healthy gerechten feilloos samen met een mooi glas wijn of een paradijselijke cocktail – modern beach dining at its finest.

Opgaan in de natuur
Niet alleen het menu is een trip naar Aiyanna Ibiza waard, de omgeving is eveneens van pure schoonheid. De beachclub is gelegen aan de Cala Nova baai – een van de mooiste gebieden van het eiland – in het Noordoosten van Ibiza. Ruig en heuvelachtig voorzien van een elegante touch dankzij de gouden en azuurblauwe tinten van het strand. En ja, daar hoort vanzelfsprekend een spectaculair uitzicht bij. Het interieur van Aiyanna is geïnspireerd op natuur; het relaxte, verfrissende design gaat dan ook feilloos op in de omgeving. De opvallende parasols uit Guatamala zorgen voor a pop of colour en geven het terras een boho chic tintje.

Aiyanna is niet voor één gat te vangen en dus komen ook cultuurliefhebbers aardig aan hun trekken. Er worden regelmatig tentoonstellingen met zowel lokale als internationale artiesten gehouden en in het weekend vinden er live muziekoptredens plaats. In voor een actieve, maar relaxte ochtend? Boek een yogales met zicht op een eindeloze horizon en zorg voor het perfecte begin van de dag. Fervente shoppers halen hun hart op in de Ibiza Hope boutique en scoren een hippie chic outfit voor een zwoele avond op de dansvloer.

Ja, ik wil!
Er zijn niet veel locaties die zich zo goed lenen voor een perfecte bruiloft als Aiyanna. Laat je het liefst al je vrienden en familie overvliegen? Op een steenworp afstand van het strand is er in de open eetruimte en op het terras in plek voor 100 gasten. Het glinsterende water, de stralende eilandzon en een staf die alle zorgen op zich neemt – van de bloemen tot de catering – maken een onvergetelijke ceremonie compleet.

Check de website van Aiyanna voor meer informatie of reserveringen.

Lees ook het artikel: Duurzame luxevakantie met Ikos Green

Related posts

One Thought to “Genieten van het luxe eilandleven bij Aiyanna Ibiza”

  1. […] Genieten van het luxe eilandleven bij Aiyanna Ibiza […]

Comments are closed.