De culinaire tradities van de Bahama’s

Het is weer die tijd van het jaar waarin alles genieten is! Tijdens dit seizoen van dankbaarheid nodigen we je uit om deze smaakvolle, huisgemaakte schatten toe te voegen aan jouw vakantiemenu. Snel en gemakkelijk, deze culinaire recepten zijn doordrenkt met Bahamaans comfort om je tafels, buikjes en harten te verwarmen! Lees hieronder meer over de typische gerechten en culinaire tradities uit de Bahama’s.

Conch Fritters

De Conch (uitspraak konk) fritters is een echt typisch gerecht van de Bahama’s. De conch is een grootte, relatieve schaarse zeeslak, in sommige internationale wateren zelfs een bedreigde diersoort. Deze delicatesse is te vergelijke met de octopus ringen. Net als bij calamares is schelpvlees stevig en wit met een ietwat taaie textuur. Het kan gestoomd of gefrituurd worden gegeten, of rauw geserveerd worden met citroensap en verse groenten. Hoewel er over de hele wereld veel soorten schelp zijn, is koninginnenschelp het meest voorkomende type dat op de Bahama’s wordt gevonden en geserveerd. Klik hier voor een authentiek Conch Fritters recept.

Lees ook het artikel: Belvilla introduceert unieke vakantiehuizen

Gauva Duff

Guave duff is het nationale dessert van de Bahama’s en terecht. Het is een buitengewoon dessert gemaakt van verrukkelijke guave vrucht. De guave is een inheemse vrucht van de Bahama’s, die er zelfs al was voordat Christopher Columbus de Bahama’s betrad in 1492. De guave kun je in zijn geheel eten. De groene of soms gele buitenkant is lichtelijk bitter, het kenmerkende poederroze of bijna witte vruchtvlees heeft een zoete smaak. Zelfs de zaden van de gauve kun je gewoon eten zonder problemen en worden in sommige recepten gebruikt, vaak om wat textuur toe te voegen aan de jam of gebak. De Guava Duff ziet er uit als een rollade van deeg met in het midden plakjes guave verwerkt. Om de rollade af te maken wordt deze royaal besprenkeld met een gauve rum saus. Een heerlijk dessert wat echt de moeite waard is! Klik hier voor een traditioneel Guava Duff recept.

Bahama Mama

Droom weg en krijg het gevoel dat je even op vakantie bent met een slokje van de Bahama Mama. Deze prachtige cocktail combineert twee verschillende soorten rum, drie soorten sappen, een scheutje grenadine en wat leuke garnituren om een ​​onweerstaanbaar drankje te maken. De Bahama mama is geen drankje met vaste “regels”, dus het is het perfecte drankje met voor ieder wat wils. Deze cocktail is perfect voor als het feest al begonnen is en je niet degene wilt zijn die naar de supermarkt rent om de benodigde ingrediënten te kopen.

Dit populaire cruise drankje wordt meestal gemaakt met een paar belangrijke ingrediënten zoals donkere en lichte rum, ananassap en een soort citrus zoals citroen, limoen of sinaasappel. Afhankelijk van hoeveel rum die je besluit toe te voegen, kan het wat meer aan de zoete kant zijn als je het ananassap toevoegt. Het toevoegen van frisdrank geeft het een licht bruisend gevoel, waardoor het een geweldige optie is voor degenen die niet echt van de smaak van sterke alcohol houden. De Bahama Mama is het drankje waarmee je een beetje van de Bahama’s in huis haalt. Klik hier voor het recept.

Related posts

One Thought to “De culinaire tradities van de Bahama’s”

Comments are closed.