Naar Spanje met de Sint? Op naar Valencia graag!

Als we stout zijn geweest en mee terug moeten in de zak van Sinterklaas, dan hoopt de meerderheid van ons dat we worden meegenomen naar Valencia, Spanje. Dat blijkt onderzoek van stedentripspecialist Bebsy.

De zak van Sinterklaas
Het is een legende. Althans, niemand kent iemand die daadwerkelijk mee is gegaan in de zak van Sinterklaas, toch? Stel nu dat het wel waar blijkt te zijn, waar hopen we dan dat we mee naar toe worden genomen? Bebsy deed online onderzoek door middel van een survey onder reislustige mensen in Nederland en België.

Square of Saint Mary’s and Valencia cathedral temple in old town.Spain

Valencia staat bovenaan. Een krappe 21% van de ondervraagden hoopt daar terecht te komen. Met ruim 15% is ook Sevilla populair. Hierna zijn Barcelona en Ibiza Stad met ieder ruim 10% van de stemmen ook plekken waar we het beste even zouden kunnen uithouden na 5 december. Op de 5e plaats staat Malaga, met iets meer dan 8%. Madrid, de stad waarvan de meeste van ons denken dat het de woonplaats is van de Sint, scoort niet heel hoog en deelt een bescheiden 6e positie met Tenerife. Daaruit kunnen we concluderen dat een stedelijke bestemming om de straf uit te zitten de voorkeur geniet. Hoewel steden als Bilbao, Granada en Zaragoza het minder goed doen, terwijl daar ook genoeg te beleven valt! Klassieke zonbestemmingen als Marbella, Palma de Mallorca en Las Palmas scoren ook niet hoog. Terwijl de kans dat de Goedheiligman, gezien zijn leeftijd, hier overwintert best groot is.

Lees ook het artikel: De culinaire tradities van de Bahama’s

Spaanse steden
De steden in Spanje zijn sowieso populair. Bebsy vroeg ook in welke stad mensen het liefst zouden willen wonen. Hierbij konden respondenten kiezen uit een lijst van 16 populaire stedentripbestemmingen. Ook hier scoorden Barcelona (17%) en Valencia (15%) goed. Lissabon en Rome volgen met 12% en 11%. Opnieuw een Spaanse stad, Sevilla, staat met 7% op de vijfde plaats. Steden als Porto, Dublin, Marrakech, Athene, Milaan, Reykjavik, Praag, Krakau en Wenen scoren minder hoog. Aan het online onderzoek deden bijna 600 respondenten van 18 jaar en ouder mee.

Related posts