Bewonder de andere kleuren van Spanje!

Al vele maanden wordt ons reisleven beheerst door de kleuren groen, geel, oranje en rood. Waarheen kunnen reizen, waarheen mogen we reizen (met beperkingen) of waarheen niet? Maar we kunnen ook reizen geïnspireerd door de betekenis van de kleuren en hun emoties. Kom zodra het weer mag naar Spanje en bewonder de dynamische kleuren van het land.

Zoals blauw; kleur van vertrouwen, veiligheid en stabiliteit. Blauw landschap, dat betekent de oneindige zee waar je haast geen onderscheid kunt maken tussen het water en de lucht. Haal diep adem en voel de rust. De stranden van bijvoorbeeld de Costa Blanca en de Costa de la Luz zijn de ideale plek om tot rust te komen. Niet voor niets wordt er op stranden vaak yoga beoefend of gemediteerd. Maar ook de ‘calas’ van de Balearen, met hun turquoise blauwe kleur stralen rust u.

Roodachtige landschappen: de kleur van passie en avontuur. Wat is er nu mooier dan een rode zonsondergang? Wat dacht u van Las Médulas in de regio Castilla y León, dat door de UNESCO tot Werelderfgoed is verklaard. Of het vulkanische eiland Lanzarote (een van de Canarische Eilanden), een biossfeerreservaat met het indrukwekkende maanlandschap in het nationale park Parque Nacional de Timanfaya.

Groen is de kleur van de natuur, duurzaamheid en het leven. Velen zeggen dat groen ook hoop betekent. Niet voor niets staan de vier noordelijke regio’s Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland ook wel bekend onder de naam “Groen Spanje”. En deze naam dekt eigenlijk de hele lading: pure natuur en ruimte. Dit gevoel van ruimte en vrijheid vindt u in elk van de 15 nationale parken van Spanje. Alle verschillend en uniek, maar de meest spectaculaire groene landschappen vindt u toch in Ordesa y Monte Perdido, (Aragón), Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (Catalonië) en Garajonay (La Gomera).

Lees ook ons artikel: Örebro – waar verleden en heden samenkomen

Related posts

One Thought to “Bewonder de andere kleuren van Spanje!”

Comments are closed.