Verrijk je zomer met de cultuur van Mallorca

Hoewel Mallorca’s reputatie een vredig tafereel is om te ontspannen en te zonnebaden op een van de eindeloze stranden en kristalheldere baaien, is Mallorca ook de thuisbasis van tal van wereldberoemde festivals en culturele evenementen. De zomeravonden van Mallorca zijn de ideale setting voor kunst, cultuur en sportieve activiteiten. Traditie en muziek overspoelen het eiland tijdens de zomer. Muziekfestivals, concerten in kastelen of nachtmarsen om het Lluc-klooster te bereiken zijn slechts enkele van de hoogtepunten voor iedereen die zich wil onderdompelen in de cultuur van Mallorca.

Pollença-festival

In de 60 jaar dat het festival wordt gehouden, hebben meer dan 800 muzikanten opgetreden in de Claustre de Sant Domingo de Pollença. Een cultureel standpunt en een niet te missen evenement voor liefhebbers van muziek van wereldklasse, dit klassieke concert wordt gehost in de stad Pollença. Het festival, voor het eerst bedacht door de beroemde Engelse violist Philip Newman in 1962, heeft sindsdien artiesten als Ainhoa ​​Arteta, José Mercé en het London Philharmonic Orchestra opgevoerd.

Sa Pobla Jazz Festival

Begonnen in 1995, presenteert het jazzfestival een vol programma van concerten en aanvullende activiteiten gedurende vijf dagen waar gastronomie en muziek samenkomen in de straten van Sa Pobla. Het festival wordt geleid door artiesten van zowel internationale als nationale bekendheid en wil een unieke ervaring bieden tussen een overvloed aan culturele evenementen op het Mallorcaanse eiland. Het centrum van de stad, Plaça Major, is het hoofdpodium waar muzikanten als John Scofield, Pedro Iturralde en Max Sunyer voor menigten hebben gespeeld.

Torrent de Pareis-concert

Een ander jaarlijks evenement op de culturele zomerkalender van Mallorca is het Torrent de Pareis-concert. Deze openluchtvoorstelling is gebaseerd op de schoonheid van de omgeving, gelegen in het noordwesten van het Sierra de Tramuntana-gebergte. De akoestiek van de locatie helpt de melodieën van een van de meest spectaculaire concerten van het seizoen te projecteren. Het eerste recital werd in 1964 georganiseerd door de Catalaanse schilder Josep Coll Bardolet, en heeft gezien hoe muziekgenres zoals gospel, jazz en klassieke muziek het publiek veroverden.

Lees ook het artikel: Vijf gave natuuractiviteiten in Friesland

Zomerse serenades bij Kasteel Bellver

Mallorca’s iconische kasteel Bellver is een podium geworden voor muziek en kunst, profiterend van de warme mediterrane zomeravonden. De ‘Zomerconcerten in Bellver’ vinden plaats in de 14e-eeuwse gotische vesting, 112 meter boven de zeespiegel, en bieden de perfecte combinatie: muziek en cultuur opsnuiven terwijl u geniet van het adembenemende uitzicht over Palma.

Internationaal Chopin-festival

Het historische Valldemossa Charterhouse biedt het podium voor een festival dat de tijd van de Poolse componist Frédéric Chopin op het eiland eert. In 1930 creëerde de Mallorcaanse componist Joan Maria Thomàs een van de eerste internationale Chopin-festivals als eerbetoon aan de legendarische muzikant. Tegenwoordig ziet Valldemossa prestigieuze pianisten en rijzende sterren de grootste werken van Chopin uitvoeren in zijn zalen. Deze concerten gaan gepaard met kunstexposities en andere activiteiten.

“Del Güell a Lluc a peu” March

De mars van Güell naar Lluc te voet is een andere traditie van het eiland tijdens het zomerseizoen. De cultuur route wordt gehouden op de eerste zaterdag van augustus op Mallorca en begint op Plaça Güell en eindigt bij het klooster van Lluc, in het midden van het Sierra de Tramuntana-gebergte. De 46 kilometer die deze twee punten van elkaar scheiden, worden ’s nachts afgelegd. De route begon in 1974 toen een groep vrienden de reis maakte om de Maagd Maria te bedanken voor het feit dat een klein meisje ongedeerd uit een ongeluk was ontsnapt.

Related posts

One Thought to “Verrijk je zomer met de cultuur van Mallorca”

Comments are closed.