5 stranden van Seychellen die je niet mag missen

Bekend om zijn natuurlijke schoonheid en ongelooflijke flora en fauna, zijn de stranden van de Seychellen een aantrekkingskracht op zichzelf. De turkooisblauwe en warme wateren die de eilanden omringen creëren een paradijselijk landschap. Van afgelegen poederzachte inhammen tot eindeloze stukken met palmbomen, elk eiland heeft zijn geheime element. Met meer dan 120 stranden om uit te kiezen, is er voor ieder wat wils. Maar om je een beetje op weg te helpen hebben we 5 top stranden op een rijtje gezet die iedere bezoeker even ervaren moet hebben.

Anse Cocos

Anse Cocos, een idyllisch toevluchtsoord op La Digue. Anse Cocos ligt aan de oostkust van het kleine eiland en is alleen bereikbaar via een wandeling van 30 minuten. Hetzij via een pad vanaf Grand Anse of in de andere richting vanaf Anse Fourmis. Dit strandje is minder bekend dan het veel gefotografeerde Anse Source D’Argent. De stranden delen vergelijkbare kenmerken, al wordt het pittoreske Anse Cocos des te meer gewaardeerd om zijn afgelegen aspect, dat al zijn charmes maakt.

Anse Lazio

Anse Lazio staat bekend als het beroemdste strand van Praslin en wordt vaak vermeld in de top tien van stranden ter wereld. Eeuwenoude granieten schildwachten bewaken aan beide uiteinden van het perfecte stuk zacht wit zand dat leidt naar helder water, perfect om te zwemmen en snorkelen. Een must op elke bezoekerslijst, Anse Lazio blijft aangenaam rustgevend en zal niet teleurstellen.

Lees ook het artikel: Buitengewone accommodaties in Ierland

Anse Georgette

Een andere favoriet op Praslin, de prachtige Anse Georgette, is de wandeling van 30 minuten door het luxe Constance Lemuria Resort zeker waard. Als alternatief is het bereikbaar per boot. Als je Anse Georgette bereikt, zul je zeker worden veroverd door poederzacht zand omzoomd door weelderige tropische flora, evenals een geweldige snorkelplek.

Anse bron D’Argent

Het bekendste strand onder de stranden van de Seychellen is Anse bron D’Argent. Dit unieke herkenningspunt staat bekend als het meest gefotografeerde strand ter wereld en is bereikbaar via een fietstocht door het landgoed L’Union in La Digue. Het wordt gekoesterd om zijn enorme granieten rotsblokken, maar ook om het zachte witte zand en het heldere turquoise water. Beschut door het rif, is de zee eindeloos kalm bij Anse Source D’Argent, waardoor het een favoriet is voor gezinnen en stelletjes die gewoon door de golven willen worden gewiegd of willen snorkelen. Een aanrader als je op La Digue bent!

Lees verder onder de foto’s

Anse Takamaka

Anse Takamaka wordt vaak omschreven als ‘adembenemend’ of zelfs ‘uitstekend’ en is een van de mooiste stranden van Mahé. Anse Takamaka, gelegen in het zuiden van Mahé, belichaamt het perfecte strand, waar het wilde water van de Indische Oceaan aan land komt.

Bekijk ook deze youtube video om je helemaal te overtuigen.

Related posts

One Thought to “5 stranden van Seychellen die je niet mag missen”

  1. […] Lees ook dit artikel: 5 stranden van Seychellen die je niet mag missen […]

Comments are closed.