Op authentieke safari in Botswana

Als je naar Afrika gaat, dan is de kans ook wel erg groot dat je ook op safari gaat. Door de jaren heen is de authentieke safari vrijwel verdwenen, behalve bij Great Plains Botswana. Great Plains Botswana bied reizigers de kans om op authentieke safari te gaan. Ontdek het indrukwekkende wildlife door middel van onderzoek, observatie en verzamel kits. Ga op avontuur, keert terug naar de Afrikaanse safari roots en ontdek Botswana op geheel unieke wijze.

In de geest van een authentieke expeditie krijgen gasten niet alleen de kans om echt contact te maken met de natuur en zichzelf te verliezen in de essentie van wat Afrika ontdekkingsreizigers echt te bieden heeft, maar ze zullen ook worden betrokken bij zinvol natuurbehoud en gegevensverzameling. In dit wetenschappelijke onderdeel van de expeditie zullen gasten het team ondersteunen bij het tellen van olifanten, nijlpaarden, het loggen van GPS-coördinaten van holen, waarnemingen van schubdieren, nesten van grote roofvogels en het noteren van karkassen van olifanten. Door DNA-verzamelingskits, patroonanalysetools en software te gebruiken om luipaard- en geverfde honden te identificeren, zullen gasten bovendien belangrijke gegevens verzamelen die zullen bijdragen aan het begrip van toekomstige inspanningen voor natuurbehoud.

Lees verder onder de foto’s

Bij de lancering van de nieuwe Great Plains Expeditions – Botswana safari-ervaring zegt Dereck Joubert: “Er gaat niets boven het gevoel de eerste ontdekkingsreiziger in een gebied te zijn en het met een reden te doen. Gegevens verzamelen, genieten van het avontuur en wees authentiek. Zittend onder miljarden sterren rond een vuur, terwijl leeuwen brullen in de verte en die opwinding en belofte van morgen delen. Dat is wat we met deze expedities met jullie willen delen.” Great Plains Expeditions – Botswana start met Botswana, een land van diverse schoonheid en uitzonderlijke fauna, en brengt gasten terug naar echte afgelegen gebieden en ongerepte wildernis voor een exclusieve ontdekkingsreis.

Gasten zullen de westelijke en centrale regio’s van het privé Selinda-reservaat verkennen terwijl ze langs de Selinda Spillway reizen. Tijdens de verkenningstocht kom je twee verschillende soorten wildlife en natuur tegen. Gasten worden verwend, met Selinda Spillway, de thuisbasis van de hoogste dichtheid aan olifanten ter wereld. Terwijl je langs de kronkelende kanalen reist, kun je buffels en olifanten verkennen, leeuwen, cheeat’s en onder andere ook roan antilopen. Dit specifieke gebied is een van de meest afgelegen plaatsen in het noorden van Botswana waar de geur van de aarde en de vegetatie, de roep en de tekenen van bijna vergeten dagen van authentieke wildernis nog steeds bestaan.

The Great Plains Expedition – Botswana is een mobiele 4-nachten langlaufsafari (met verblijf in drie overnachtingskampen). Per 1 augustus – 31 oktober 2021 is de expeditie beschikbaar en van half mei tot eind oktober 2022 (maximaal 8 gasten op elke expeditie). Elke expeditie omvat autorijden, fotografie, begeleide speurtochten, slapen en dineren onder de sterrenhemel en kanoën langs de Selinda Spillway (afhankelijk van het waterpeil). Voor meer informatie zie de website van Great Plains.

Lees ook ons artikel: Vakantie bij de boer: 5 keer anders

Related posts

One Thought to “Op authentieke safari in Botswana”

Comments are closed.