Even een weekendje eruit in Bremen deel 1

Wil je er een paar dagen tussenuit, spannende nieuwe bezienswaardigheden bekijken en genieten van een verfrissende verandering van omgeving? Dan is Bremen de perfecte plek voor jou. Nu dat de maatregelen om Duitsland binnen te komen redelijk zijn afgeschaald is het weer mogelijk om weekendje weg te plannen bij onze Oosterburen. Wij hebben een aantal tips om het meeste uit jouw 48 uur in Bremen te halen. Verken de veelzijdige wijken van de stad, kronkelende straatjes en proef de maritieme sfeer. Maar vergeet ook zeker niet de klassieke bezienswaardigheden van Bremen.

Dag 1 | Bremen

Start je dag om 09:00 met een korte wandeling. De stad Bremen is beroemd om de straatmuzikanten, die de straat kleuren. Daarnaast staat de stad ook bekend om de Schnoor wij en het indrukwekkende stadhuis. Leuk weetje het stadhuis en het Roland-standbeeld staan samen op de UNESCO Werelderfgoedlijst! Een extra reden om deze te bewonderen. De meeste actie in Bremen vind je in het stadscentrum. Kortom de ideale plek om je dag te beginnen en een heerlijk ontbijt te nuttigen. Doordeweeks kun je in de Sögestraẞe (de winkelstaart van Bremen) een geweldige selectie ontbijtje vinden, geserveerd door de Creamlovers. In het weekend raden we je aan om je dag te starten bij de Kaffemühle in de stadswallen. Maak een leuke foto op deze populaire instaplek en geniet vervolgens van een stevig ontbijt. Let op de Kaffeemühle is pas geopend vanaf 09:30.

Vervolg je dag met een beetje magie. Een essentiële stop voor toeristen die wat geluk willen winnen is het standbeeld van de vier stadsmuzikanten. Het standbeeld bevind zich aan de westkant van het stadhuis van Bremen en bestaat uit een ezel, hond, kat en haan. Om je geluk te kunnen innen moet volgens het bijgeloof met beide handen de voorpoten van de ezel aanraken.

Je sightseeingtour gaat verder vanaf de stadsmuzikanten. Vanaf uw huidige locatie voor het stadhuis liggen de indrukwekkende Marktplatz van Bremen met het Roland-beeld, het staatsparlementsgebouw van de BUrgerschaft en prachtige koopmanshuizen om de hoek. En de majestueuze Sint-Pietersbasiliek (St. Penn. Dorn) met zijn museum en fascinerende Bleikeller (loodkelder) ligt op slechts een steenworp afstand.

Om precies 12.00 uur zou je in de bakstenen Battcherstrafte moeten staan, die rechtstreeks toegankelijk is vanaf de Marktplatz. Mis deze kans niet om de 30 Meissen porseleinen klokken van de beiaard te horen spelen met zeemansliedjes en volksliederen. Op de hoek van het gebouw, op een onopvallend torentje, 10 fotopanelen draaien op het geluid van de klokken en tonen beelden van de ontdekkingsreizigers en avonturiers die de oceaan overstaken. Hierna kunt u wat vertoeven. Een keer de kleine winkeltjes verkennen en musea op BottcherstraBe. Een bijzonder hoogtepunt is de Bonbonmanufaktur-snoepwinkel bij de Sieben-Faulen-fontein.

Lunchtijd!

Het is lunchtijd! Combineer je lunchpauze met een bezoek aan een van de mooiste wijken van Bremen: de Schnoor. Naast het bewonderen van de fascinerende architectuur, kunt u ook de vele kleine winkeltjes en de hongergevoelens verkennen in de brede selectie van restaurants en cafés in deze charmante voetgangerswijk met een geschiedenis die teruggaat tot de Hoge Middeleeuwen. Neem na uw maaltijd de tijd om de flora door de kleine straatjes te slenteren.

Na alle frisse lucht van de ochtendactiviteiten, is het tijd om naar binnen te gaan om een ​​van de vele fascinerende musea van Bremen te verkennen. Het Geschichtenhaus, direct gelegen in de wijk Schnoor, is een zeer interessante plek om dieper in de geschiedenis en het unieke karakter van Bremen te duiken. Andere bezienswaardigheden op loopafstand zijn onder andere de Kunsthalle (kunstwerken van meer dan 600 jaar), het Gerhard-Marcks Huis (beelden) en het Wilhelm Wagenfeld Huis (design). Als u terugkeert naar de nabijgelegen Bottcherstralle, vindt u het Paula Modersohn-Becker Museum en het Ludwig Roselius Museum, bekend als de BOttcherstralle-musea.

Als je geen zin hebt in een museumbezoek, kan een klein dagje shoppen je aanspreken. Na uw aangename rondsnuffelen in de wijk Schnoor, kunt u uw winkelervaring voortzetten in het stadscentrum van Bremen. Naast de bekende winkelketens vind je hier ook enkele kleine zelfstandige boetiekjes. Er zijn ook veel kleinere winkels in de wijk Viertel, en dit is waar het volgende item op de agenda van de dag je naartoe brengt.

De wereldse smaken van Bremen

De Viertel is een van de meest populaire en levendige wijken van Bremen. Naast veel kleine winkeltjes en boetiekjes, vind je hier ook veel culturele instellingen. Bijzondere tip: iets verwijderd van de hoofdstraten stap je in Phil Porters ‘Salon Obscura’ een heel andere wereld binnen. De Viertel is ook de thuisbasis van een gevarieerde selectie van culinaire outlets. Mis de kans niet om de ‘Rollo’ te proeven, een Bremen fastfood-uitvinding. In het Tandour Schnell Restaurant aan de Sielwall geniet u van een bijzonder smakelijke versie. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om wat rustiger te eten in een van de vele restaurants hier met een selectie uit de wereldkeuken.

Morgen komen we terug met deel 2 van Even een weekendje eruit in Bremen.

Related posts

One Thought to “Even een weekendje eruit in Bremen deel 1”

Comments are closed.