5 Italiaanse eilanden om te bezoeken in het najaar

Kom ook dit najaar een bezoekje brengen aan de bijzondere Italiaanse zee en eilanden. Ook al is het alleen voor een weekend, het is de perfecte keuze voor milieuvriendelijk toerisme. Hier zijn 5 Italiaanse eilanden om te bezoeken tijdens de “koudste” periode van het jaar.

5 | Ponza (Latium)

Ponza is een klein eiland in de provincie Latina, het grootste eiland van de Pontijnse eilanden. Het bestaat uit 41 km kust, rijk aan inhammen, baaien en kliffen, verborgen door de typische mediterrane vegetatie, zoals agave, cactus en bezems. Het is een perfecte keuze als je even weg wilt uit de dagelijkse sleur en wilt genieten van welverdiende ontspanning. In de herfst en winter kun je genieten van de prachtige, lege stranden. Het is mogelijk om de mooiste plekjes te bezoeken, zoals Cala Felci, Chiaia di Luna en Frontone. Ponza is gemakkelijk bereikbaar per veerboot vanuit de zeehavens in Anzio, Terracina en Formia. Bovendien is het ticket, gezien het laagseizoen, goedkoper dan in de zomer.

Leuk weetje: Op het eiland zijn 15 films opgenomen, waaronder Satyricon van Federico Fellini.

4 | Lampedusa (Sicily)

Lampedusa is het grootste eiland van de Pelagische Eilanden. Het is geliefd om zijn witte zandstranden (mis vooral het strand van konijnen niet) en de blauwe zwembadbodem van de zee. Het eiland wordt tijdens het laagseizoen de perfecte bestemming voor liefhebbers van natuur en wandelen. Tijdens de herfst en winter is het weer mild. Je kunt dus genieten van lange wandelingen over de paden van de Area Marina Protetta, vooral nadat je de heerlijke lokale culinaire specialiteiten heeft gegeten. In het park kunnen de dierenliefhebbers de Caretta Caretta-schildpadden ontmoeten en begroeten.

Het populairste pad voor liefhebbers van trekking komt uit in Cala Pulcino, in de Vallone della Forbice. Het is een van de meest gefascineerde en rijke flora. Voor degenen die van mountainbikes houden, kun je in plaats daarvan lekker racen op de omslachtige wegen van Tabaccara. Lampedusa is bereikbaar met het vliegtuig vanuit de belangrijkste Siciliaanse steden, zoals Palermo en Catania, met een vlucht van een uur. Of met de veerboot, een ongeveer 8 uur durende reis vanuit Porto Empedocle.

3 | Asinara (Sardina)

Asinara of Duivelseiland is veel meer dan een zeeparadijs, met kliffen, witte zandstranden en kristalblauw water. In het verleden was het eiland:

  • hoofdkwartier van een zwaarbeveiligde gevangenis tijdens de jaren van lood,
  • een lazaret tijdens de pest,
  • een gevangenkamp tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Tegenwoordig herbergt het een prachtig Nationaal Park, een reservaat van lokale flora en fauna. Hier moet je de tuinen van de voormalige gevangenissen zien, gemaakt door de gevangenen tussen 1980 en 1981, met bloembedden in de vorm van sterren, vogels en ankers versierd met rode rozen en geraniums. Vooral in de herfst en winter, gezien het aangename weer, is het de perfecte plaats en tijd om te wandelen. Het eiland is bereikbaar met de veerboot vanuit Porto Torres of Stintino.

Lees ook het artikel: Transavia maakt nieuwe zomerroutes bekend

2 | Ischia (Campania)

Ischia is een van de eilanden van de archipel van Campanië. Je kunt er het hele jaar van genieten, want het biedt niet alleen een prachtige zee, maar is ook beroemd om zijn thermale bronnen. In de omgeving van Casamicciola bevindt zich bijvoorbeeld het oudste thermale centrum van Italië. Maar ook de thema’s van Ischia Porto behoren tot de meest uitgeruste, comfortabele en gezonde thema’s, ook in de herfst en winter. Ook veel natuurlijke thermale bronnen met warm water, perfect voor de koudste maanden. Herfst en winter zijn ook de beste periodes om trektochten te maken op het eiland. Een van de meest favoriete wandelingen is de berg Epomeo klimmen: 790 meter boven de zeespiegel, gemakkelijk wandelen en een adembenemend landschap dat je gezien moet hebben.

Bovendien, genietend van de rust van het laagseizoen, kun je het eiland volledig beleven. Bezoek de mooiste plekjes, zoals het kasteel van Aragon, de Guevara-toren, Forio, Sant’Angelo, enz. Ook in de herfst en winter is het dagelijkse leven van Ischia erg actief en druk: bars en restaurants zijn open, en er is de bioscoop ook. Gemakkelijk bereikbaar met de veerboot vanuit Napels. Bovendien is het ticket in het laagseizoen lager dan in de zomer. Dan, eenmaal op het eiland, kun je, gezien de grootte, je verplaatsen met de bussen, die heel goed werken en ecologisch zijn.

1 | Elba Island (Tuscany)

Het eiland Elba is het grootste van de zeven eilanden van de Toscaanse Archipel, rijk aan natuurlijke en aangelegde schatten. Het is een van de meest gewilde zomerbestemmingen, maar het geeft het beste van zichzelf, vooral in het laagseizoen. De warme herfst biedt nog steeds de mogelijkheid om aan de kust te zwemmen en boottochten te maken om de mysterieuze baaien te bereiken. Tijdens de krachtige winter kunt u genieten van lange wandelingen in de natuur, terwijl u de prachtige berg Capanne bedekt met sneeuw en het panorama van het witgekalkte Corsica aan de horizon van dichtbij bewondert.

Vooral herfst en winter zijn de perfecte seizoenen om de lokale geschiedenis te leren kennen. U kunt op de sporen van Napoleon gaan en de plaatsen ontdekken waar hij zijn laatste dagen van zijn leven in afzondering doorbracht. Of ontdek het Etruskische verleden bij de ruïnes van hun zweefvliegtuigen voor ijzerreductie. Vergeet bovendien de wijntraditie niet, die zijn wortels heeft in het Romeinse rijk en tot op de dag van vandaag voortduurt. Veel hotels op het eiland bieden hun gasten Elba’s wijnreizen aan.

Related posts

One Thought to “5 Italiaanse eilanden om te bezoeken in het najaar”

  1. […] 5 Italiaanse eilanden om te bezoeken in het najaar […]

Comments are closed.