Komt tot rust met de wellness van Marokko

Dankzij de geografische ligging en het klimaat is Marokko een land waar de voordelen van water in het licht samenkomen in wellness, SPA, thalassotherapie, balneotherapie en thermalisme. Ontspanning en lichaamsverzorging wachten op je! Komt tot rust en laad je batterijen weer helemaal op, om zo veel vol goede energie het terug te keren naar je dagelijkse leven.

De traditionele hamam

Iedereen ken de hammam wel. De hammam is een van oorsprong oosters badhuis, vaak naast de moskee, waar mensen samenkomen voor religieuze reiniging, lichaamsverzorging en ontspanning. Vroeger was het zo dat de mannen en de vrouwen van elkaar gescheiden werden in de Hammam. Traditionele badhuizen doen dit nog steeds, al zijn er Hammams waar dit niet meer zo is.

Deze typische wellness-behandeling is een heel ritueel waarbij je geschrobd en ingezeept wordt met lokale producten. Ghassoul, Henna, zwarte zeep, rozenwater, kruiden, groene klei en handschoen scrub Kessa of pannenkoek. De traditionele Hammam behandeling is erop gericht om de huid diep te exfoliëren en tegelijkertijd een moment van ontspanning en welzijn te bieden.

Het kuuroord

Van de traditionele collectieve hammam tot het SPA-centrum in luxe inrichtingen in grote Marokkaanse steden. Laat je verleiden tot een moment van intense ontspanning. Marokko is in 2019 uitgeroepen tot “Afrika’s beste kuuroord” en biedt je een ontspannend verblijf in het ongewone, met een combinatie van authenticiteit en traditie.

Het kuuroord

Balneotherapie

Ontdek de balneotherapie in de fitnesscentra van Marrakech, Agadir en Casablanca. Affuusiedouches, whirlpoolbaden en aquagym geven je een gevoel van comfort en welzijn. Een breed scala aan behandelingen en behandelingen om uw verblijf een kans te geven om weer in vorm te komen!  

Balneotherapie

Thalassotherapie

In de bevoorrechte mariene gebieden van Agadir, Essaouira of Casablanca kun je profiteren van thalassotherapie die bestaat uit het gecombineerde gebruik, onder medisch toezicht en met een preventief en curatief doel, van de voordelen van het mariene milieu. Je vindt er verschillende soorten behandelingen: ontspanning, verzachting, acupunctuur, afslanken of verfraaiing…

Thalassotherapie

Kuuroorden

Een gezond verblijf met wellness in Marokko brengt je naar de Moulay Yacoub spa in de buurt van Fez, beroemd om zijn van nature warme zwavelhoudende water met vele therapeutische eigenschappen. Bad, aerobad, jet shower, vaporium, thermaalbad en massage hebben een genezende en esthetische werking op u.

Kuuroorden

Related posts

One Thought to “Komt tot rust met de wellness van Marokko”

Comments are closed.