5 cadeaus om mee te nemen uit de Seychellen

Het einde van een reis is altijd het moeilijkste deel, maar je hoeft geen afscheid te nemen van het paradijs als je de Seychellen-eilanden verlaat. De Seychellen biedt je een scala aan cadeaus om te delen met jouw dierbaren of om gewoon te koesteren ter herinnering aan jouw exotische ontsnapping.

Geuren van de Seychellen
Bezoek de weelderige regenwouden en zandstranden van de eilanden zonder je huis te verlaten met geuren van lokaal geproduceerde parfumlijnen. Geïnspireerd door de geur van exotische flora van de Seychellen, zullen deze parfums je verleiden met zwoele vanille, zoetzure citroengras en warme muskustonen. Sommige van deze lokale geuren worden geproduceerd in het oudste parfumproductielaboratorium in de regio. Zeker om indruk te maken, zullen deze geuren worden aanbeden door jouw dierbaren en je terugvoeren naar de tropen.

Toon je lichaam wat liefde met een aantal lokaal geïnspireerde lichaamsproducten die hier in het ongerepte paradijs zijn gemaakt! De eilanden zijn bedekt met exotische flora en hebben een scala aan natuurlijke, biologische ingrediënten die door lokaal geproduceerde merken zijn gemengd om aan al jouw huidbehoeften te voldoen. Korrelige scrubs brengen je terug naar de zandige kusten en exfoliëren je huid, en een reeks vochtinbrengende crèmes met hints van warme vanille, vers zeezout en zoete citronella om je huid die tropische gloed te geven.

Een juweel uit de Hof van Eden
De Seychellen-eilanden herbergen twee UNESCO-werelderfgoedlocaties, waaronder de Vallée de Mai, waarvan wordt beweerd dat het de thuisbasis is van de Tuin van Eden. De weelderige haven op Praslin herbergt een schat aan schatten, waaronder de unieke Coco de Mer-palm, die toevallig ’s werelds grootste noot produceert, endemisch voor de eilanden. Je kunt pronken met deze unieke noot door er een of twee mee naar huis te nemen. Een Coco de Mer in handen krijgen is eenvoudiger dan je je kunt voorstellen; ga gewoon naar de kiosken op Frances Rachel Street in Victoria, de Seychelles Island Foundation (SIF) of Seychelles National Parks Authority (SNPA) en koop een van jouw keuze, en zorg ervoor dat deze een echtheidscertificaat heeft om aan te tonen dat het legaal is verkregen , en niet gepocheerd. Ga naar het National Biosecurity Agency in Orion Mall, Victoria om ervoor te zorgen dat je geen problemen ondervindt op de luchthaven. De prikkelende bekkenvormige noot – elke noot is anders – zal zeker tot gesprekken leiden over jouw vakantie in het paradijs.

Lees ook het artikel: 1ste Thalys trein met vernieuwd interieur in dienst

Creoolse ambachten
Uniek handgemaakte souvenirs gemaakt met liefde hebben altijd een speciaal plekje in het hart. De tropische bestemming staat bekend om zijn prachtige lokaal gemaakte producten met materialen die door de natuur zijn aangeleverd, zoals kokosnootschalen, gedroogde bladeren en hout. Het ambachtsdorp Domaine de Val de Près is de thuisbasis van veel van deze geschenken, waaronder kokosnootschalen en batikkleding. Camion Hall, kiosken en souvenirwinkels verspreid over de hoofdstad Victoria of in dorpen rond de eilanden bieden een scala aan keuzes, waaronder gevlochten tassen en hoeden. Vooral kinderen zullen dol zijn op de exotische, lokaal genaaide poppen, schildpadden en schildpadden. Populair bij bezoekers en inwoners, op de Seychellen geïnspireerde handgemaakte sieraden, of het nu edele metalen of kostuums zijn, kunnen worden gekozen uit een van de vele souvenirwinkels op het eiland of van lokale merken. Handgedrukte pareo’s die zijn ontworpen om de natuurlijke schoonheid van de Seychellen weer te geven, zijn ook te vinden in deze winkels en je kunt er zelfs enkele kopen in workshops zoals Roots Seychelles, waar je kunt zien hoe ze worden gemaakt.

Smaken uit de smeltkroes
Breng de barstende smaken van de creoolse keuken naar huis bij jouw dierbaren, geef hun smaakpapillen een ervaring als geen ander met de kruiden en melanges die te vinden zijn op de lokale markt of in de originele kruidentuin van Jardin du Roi in Anse Royale. Maak een blijvende indruk op de smaakpapillen thuis met de juiste saffraan, rijke masala, warme kaneel, zoete nootmuskaat, zijdezachte vanille. En zorg ervoor dat je een boek over de Seychelse Creoolse keuken koopt bij lokale boekwinkels om je te helpen de sfeer van de Seychellen-eilanden te recreëren zodra je weer thuis bent.

Archipel Kunst
Vissers die terugkeren naar de kust met verse vis, vrouwen die zich een weg banen door weelderige vegetatie, een levendige verspreiding van lokale gerechten, surrealistische landschappen en andere illustraties van de kleurrijke creoolse cultuur komen tot leven door het werk van lokale kunstenaars. Word verliefd op prachtige creoolse schilderijen en sculpturen in de verschillende galerijen op Mahé, evenals op Praslin en de andere eilanden en neem ze mee naar huis om je te herinneren aan de charmes van de Seychellen. Betover jouw dierbaren met geïllustreerde verhalen over de eilanden en hun geschiedenis door de geschriften van auteurs uit de Seychellen en andere landen van over de hele wereld die kunnen worden gekocht in plaatselijke boekhandels en het National Museum of History in Victoria.

Related posts

One Thought to “5 cadeaus om mee te nemen uit de Seychellen”

Comments are closed.