Er zijn weer outdoor sportevenementen op Malta!

Met een azuurblauwe zee, steile kliffen en prachtige landschappen is Malta de bestemming bij uitstek voor buiten sportevenementen. En er is goed nieuws voor iedereen die het sporten met de Mediterrane zeewind in je haren gemist heeft: binnenkort vinden er allerlei sportieve activiteiten en evenementen plaats! Meld je aan en doe mee of moedig andere sportievelingen aan.

Comino Swim Run

Ooit was het piepkleine en wonderschone Comino een pirateneiland. Tegenwoordig staat het bekend om de schitterende Blue Lagoon, waar het zeewater blauwer dan blauwer is. Op 21 september 2021 is dit eiland het decor voor de Comino Swim Run. Tijdens het sportevenement op Malta, dat dit jaar voor de vierde keer georganiseerd wordt, zwem en ren je steeds een stuk van het parcours. De zwemafstand is twee kilometer en je loopt in het totaal acht kilometer hard. Of je nu een ervaren sporter bent of een beginneling die op zoek is naar een mooie uitdaging: iedereen mag meedoen!

Lees ook het artikel: Een bergwereld vol wandelplezier en gastvrijheid

Rolex Middle Sea Race

De wereldberoemde Rolex Middle Sea Race start op 23 oktober 2021. Ruim tachtig zeiljachten verlaten om 11.00 uur de prachtige Grand Harbour in Valletta. Deze start is een schitterend schouwspel. De route, die bekend staat als één van de mooiste ter wereld, heeft een afstand van 606 zeemijlen (1122 kilometer). De zeiljachten zijn ongeveer twee dagen later weer terug in Malta.

Malta Marathon

Op 6 maart 2022 is het weer tijd voor de jaarlijkse Malta Marathon. Met het lentezonnetje op je gezicht loop je een hele of halve marathon. De route begint in Mdina en eindigt in Sliema. Onderweg ren je dwars door historische gebieden en heb je de mooiste vergezichten. Neem je liever de tijd om al het moois om je heen in je op te nemen? Ga dan voor de Walkathon. Je volgt dezelfde route als de halve marathon, maar dan in wandeltempo.

Related posts

One Thought to “Er zijn weer outdoor sportevenementen op Malta!”

  1. […] Er zijn weer outdoor sportevenementen op Malta! […]

Comments are closed.