Wikkelboats opent tweede locatie in Rotterdam

Op 1 juli is Floating Rotterdam, een drijvend en tijdelijk initiatief in de Rijnhaven, aan de Kop van Zuid van start gegaan. Floating Rotterdam wordt een ‘hub’ van innovatieve en duurzame drijvende objecten waarop bezoekers kunnen recreëren en verblijven op het water. Als onderdeel hiervan openen vier Wikkelboats hun deuren in Rotterdam. Deze duurzame tiny houseboats bieden, naast een plek om te overnachten, ruimte voor bijeenkomsten, vergaderingen en kleinschalige evenementen.

De Wikkelboats liggen aan een 36 meter lange steiger. Ze zijn grotendeels zelfvoorzienend en hebben een bovenzijde gemaakt van 24 lagen gerecycled golfkarton De Wikkelboats zijn voorzien van allerlei domotica, een internetbeamer en ingebouwde speakers, een keuken, sanitair en een ruim terras met veranda. Initiatiefnemer Sander Waterval vertelt: “De Wikkelboats zijn slim ingericht zodat ze multifunctioneel gebruikt kunnen worden. Overdag voor bijvoorbeeld workshops, vergaderingen, break-outs, exposities, huiskamerconcerten, filmvoorstellingen, lunches en diners tot 15 personen. ’s Avonds kan men er met 6-8 personen per boot overnachten.”

Lees ook het artikel: ANWB inspecteert honderden campings

Initiatiefnemer Sander Waterval werkt nauw samen met de verschillende accommodaties en locaties op de Kop van Zuid. Deze samenwerking biedt nog meer mogelijkheden voor evenementen, omdat de locaties eenvoudig met elkaar te combineren zijn. Zo is onder meer LantarenVenster een betrokken partner, doordat de Wikkelboats er pal naast liggen. Ook werkt Wikkelboats samen met hotel nhow Rotterdam op facilitair gebied.

Over Wikkelboat
Initiatiefnemer en bedenker van de Wikkelboats is Sander Waterval, oprichter en mede-eigenaar van jachthaven The Red Apple Marina in Rotterdam-Centrum. Momenteel liggen er twee Wikkelboats in The Red Apple Marina welke de afgelopen vier jaar wereldwijde media-aandacht kregen.

Samenwerkingspartners
Floating Rotterdam gaat met veel partijen samenwerken: o.a. de Gemeente Rotterdam, filmtheater LantarenVenster, Wijkraad Katendrecht, Sportmonding Rijnmond en 010Sports. Gezamenlijk wordt ervoor gezorgd dat er passende programmering komt op en rondom het steigerpark. De Wikkelboats kunnen hierbij als uitvalsbasis fungeren.

Related posts