Even een weekendje eruit in Bremen deel 2

Gisteren zijn wij begonnen met deel 1 van een heerlijk weekendje eruit in Bremen, Duitsland. Vandaag gaan we verder met dag 2 van het weekend. Mocht je deel 1 nog niet gelezen hebben? Klik dan op deze link!

Die frühstück (het ontbijt)

Na je eerste spannende dag is het tijd om de maritieme kant van de stad te ervaren. Begin uw dag met een ontbijt op de Schlachte-promenade aan de rivier de Weser. Van een ontbijtkom tot een indrukwekkend buffet, in de vele restaurants vind je hier alle mogelijkheden voor je eerste maaltijd van de dag.

Geschikt versterkt voor de komende dag, is het tijd voor een korte wandeling langs de Weser. U kunt de vele indrukwekkende schepen bewonderen die hier zijn aangemeerd, waaronder de beroemde Alexander von Humboldt aan de Martinianleger-kade, of u kunt de Teerhof-brug oversteken en genieten van het uitzicht op de Schlachte-promenade vanaf de andere kant van de Weser.

Bremen is een fietsstad! Hoog tijd dus om een fiets te vinden en Bremen op twee wielen te verkennen als een local. De volgende fietsverhuurlocaties liggen op korte afstand van de Schlachte-promenade:
– ADFC Radstation bij het centraal station
(Hauptbahnhof). Vanaf halte ‘Am Brill’ brengen tramlijn 1 en bus 26, 27 en 63 u in 10 minuten naar het centraal station van Bremen.
– Met een simpele app kun je WK-Bikes huren bij tal van afhaalpunten in de stad.
Je kunt dan op je fiets stappen en naar je volgende bestemming rijden: Uberseestadt.

It’s lunchtime!

Waar ooit schepen aanmeerden en vracht werd geladen, maakt de wijk Uberseestadt nu deel uit van het stedelijke landschap van Bremen. Door een gestage afname van de maritieme handel is hier de afgelopen jaren een bruisend en innovatief nieuw district ontstaan. Neem de tijd om dit opwindende gebied met zijn interessante mix van oude en nieuwe architectuur te verkennen. Liefhebbers van klassieke auto’s kunnen hun hart ophalen in Schuppen Eins, een autocultuur- en mobiliteitscentrum. En niet te vergeten Speicher XI, een voormalig pakhuis dat nu de thuisbasis is van de plaatselijke kunstacademie en het Hafenmuseum (Havenmuseum). En als het tijd is voor wat verfrissing, vindt u hier in Uberseestadt een ruime keuze aan restaurants.

Het zijn niet alleen restaurants die bloeien in inberseestadt. Hier is een opwindende scene ontstaan met een divers spectrum van ambachtelijke voedsel- en drankproducenten. Veel producten zijn direct bij de producenten te koop en in sommige gevallen kunt u zelfs een kijkje achter de schermen nemen bij rondleidingen en proeverijen. Bij Manke & Coldewey kun je heerlijke feestelijke ElisenLebkuchen peperkoek proeven; Birgitta Schulze van Loon serveert fijne cognac in haar glasdistilleerderij Piekfeine Brande; Lloyd Caffee en Cross Coffee nodigen u uit om heerlijke koffie te drinken; bij Bremer Braumanufaktur ligt de focus op hop en mout; terwijl de Konditorei van Heyningen je verleidt met heerlijk smeltende pralines. Vergeet niet de openingstijden te checken voordat je deze producenten bezoekt.

Borrelen en dineren

Je hebt nu bijna elke hoek van Uberseestadt verkend. Tijd dus om naar een ander deel van de stad te gaan, Walle. In 2015 herleefde de lange brouwtraditie van de voormalige Union Brauerei Bremen in de wijk Osterfeuerberg. Na een onderbreking van bijna 50 jaar worden in de oude brouwerij, een indrukwekkend bakstenen gebouw, door de Freie Brau Union Bremen opnieuw traditionele Bremen-variëteiten zoals rood bier, porter en ale geproduceerd. In restaurant Braugasthaus van de brouwerij kunnen bezoekers genieten van een biertje en een heerlijke maaltijd, waaronder regionale specialiteiten zoals Knipp-worstjes.

Het einde van uw bezoek aan Bremen maakt de cirkel rond: u terug naar de Schlachte, het startpunt van uw tweedaagse tour. De sfeer op deze promenade aan de Weser is vooral ’s avonds levendig. Een perfecte gelegenheid om het glas te heffen en te proosten op de afgelopen dagen en al die nieuwe herinneringen in een van de vele bars. ‘Prost’ (proost), we hopen dat je genoten hebt van de reis!

Related posts

One Thought to “Even een weekendje eruit in Bremen deel 2”

Comments are closed.