Wat is er nieuw aan de Atlantische kust?

Hier een nieuwe villa, daar een zojuist geopende eco-glamping. Het jaar 2021 heeft talrijke nieuwe ontwikkelingen gebracht aan de Atlantische kust van Frankrijk en zal dat ook in de toekomst blijven doen. Vakantiegangers kunnen zich verheugen op nieuwe accommodaties en culturele hoogstandjes zoals de lichtcursus in het maritieme arsenaal in Rochefort of een bezoek aan het “oceaanvriendelijk” restaurant Xuxu in Frans Baskenland. En in La Baule kunnen de liefhebbers weer zeilen op het strand.

Het lichtjespad in Rochefort

Oceana Lumina is de naam van deze noviteit in het Arsenal des Mers in het Franse departement Charente-Maritime. Deze verlichting onder de vrije hemel over een lengte van meer dan een kilometer kan worden bezocht tot 30 november 2021. Een mix van licht, geluid, interactieve elementen en een abstracte mise-en-scene nodigt haar bezoekers uit tot het beleven van een bijzonder maritiem avontuur. Oceana Lumina vertelt op creatieve wijze over het leven van de zeelieden die vanuit Rochefort de wereldzeeën bevoeren. www.oceanalumina.fr / Toegangsprijzen: 18 euro voor volwassenen; 10 euro voor kinderen van 6 tot 15 jaar.

Vijfsterren-villa in de duinen

Hammam, spa, fitnessruimte, overdekt zwembad en zelfs een eigen wijnkelder wachten de gasten in de onlangs geopende “Villa des Dunes” in La Tranche-sur-Mer in de Vendée. Op slechts vijf minuten van het strand ligt deze 500 m² grote villa met een enorm terras als een oase van rust midden in een dennenbos. Twee suites en drie slaapkamers bieden plaats aan totaal maximaal 14 personen. De eigenaars Marie en Arnaud beoogden met het de villa een plaats van samenkomst te creëren, waarbij tegelijkertijd respect getoond werd voor de natuur – de luxe accommodatie is volledig zelfvoorzienend in het opwekken van haar eigen energie. villa-vendee.com

v. l. n. r.: © Villa des Dunes / Oceana Lumia / P. Beltrami

Lees ook het artikel: Tips om het nachtleven in Barcelona te ontdekken

Nieuwe eco-glamping aan de kust

Alles bij het Green Resort in Ondres, tussen Hossegor en Biarritz, draait om duurzaamheid en de bescherming van het milieu. De 32 huisjes liggen beschut achter de duinen, aan de rand van een dennenbos. Ook bij de hier aangeboden activiteiten staat de natuur op de voorgrond: yoga en meditatie activeren lichaam en geest en de duinen en dennenbossen laten zich perfect per fiets of te voet ontdekken, de golven van de nabijgelegen Atlantische Oceaan nodigen uit tot surfen en tijdens bijzondere workshops leren de gasten meer over de heilzame krachten van alles wat in de natuur gevonden kan worden en het gebruik ervan in de keuken. De consequente groene bedrijfsvoering van het resort wordt onderstreept door de toekenning van het erkende EU Ecolabel. www.green-resort.com

Drie lodges in Le Porge

Gasten van het kustresort Le Porge in het Département Gironde aan de Franse Atlantische kust kunnen kiezen om te verblijven in één van de drie nieuwe lodges: de welluidende namen Belharra LodgePraia Lodge en Mawi Lodge verwijzen naar internationaal bekende surfspots in Indonesië, Spanje en Kaapverdië. De lichte en modern ingerichte huisjes met een oppervlakte van 30 vierkante meter elk bieden plaats aan twee personen. Hangmatten, buitendouches en een relaxed buitenterras zorgen voor een feel-good sfeer. De zee en het strand van Gressier liggen op tien minuten rijden met de auto.

Terugkeer van de strandzeilers

Lange tijd was het stil rond het strandzeilen in de noordelijke badplaats aan de Atlantische kust van Frankrijk. Maar na een onderbreking van tien jaar zijn de ‘boten op drie wielen’ nu terug op het strand van La Baule. Zandzeilen verschilt in veel opzichten van andere watersporten, maar er zijn ook overeenkomsten; zo vindt de beweging plaats op het zand en niet op het water, waardoor de sport ook in de wintermaanden kan worden beoefend. Niettemin is er ook hier, zoals de naam al doet vermoeden, een zeil nodig. De plaatselijke zeilclub “Les Voiles Royales” biedt cursussen voor alle leeftijden.

“Oceaanvriendelijk” restaurant in Baskenland

Het heet Xuxu en is gevestigd in Biarritz; het eerste restaurant in Baskenland dat de titel “Ocean Friendly Restaurant” draagt. De enige gerechten die hier geserveerd worden zijn veganistisch, vers en lokaal. Hiermee is Xuxu de eerste plek aan de Baskische Kust die uitsluitend veganistisch kookt. Het keurmerk “Ocean Friendly Restaurant” van de Surfrider Foundation wordt toegekend aan restauranthouders van wie de praktijken en gewoonten bijdragen tot de bescherming van de oceaan en duurzaam zijn. Het belangrijkste criterium is hierbij het vermijden van plastic voor eenmalig gebruik.

Meer informatie over de Franse Atlantische kust vind je hier:

Website       www.atlantischekustfrankrijk.nl
Facebook     www.facebook.com/AtlantischeKustFrankrijk
Instagram     www.instagram.com/atlantischekustfrankrijk

Related posts

One Thought to “Wat is er nieuw aan de Atlantische kust?”

Comments are closed.