Voorjaarsvakantie in Tsjechië met kinderen

Thuisblijven tijdens de voorjaarsvakantie is nergens voor nodig. Pak het vliegtuig of de auto en ga naar de sneeuw of ga op stedentrip. In Tsjechië zijn de skigebieden geopend en zijn er voor kinderen animatieteams, oefenpistes en leuke zwembaden. Cultuur snuiven kan in Praag of wat dacht je van Liberec?

Skiën met het hele gezin
Dit jaar kan iedereen sneeuwpret beleven bij de Tsjechische skicentra. De skiliften zijn geopend en beginners kunnen les krijgen van een professionele skileraar. De grootste skigebieden bevinden zich in Bohemen, de westelijke regio in Tsjechië. Harrachov , Špindlerův Mlýn of Janské Lázně zijn de bekendste skigebieden van het land. Deze bevinden zich allen in het Reuzengebergte. De skicentra hebben niet alleen pistes voor ieder niveau, maar ook een gezellig centrum met winkels en restaurant. Kinderen kunnen plezier beleven bij aquapark Špindlerův Mlýn in Tsjechië en sleeën van een van de hellingen. In Janské ČCCR — CzechTourism is a state-funded agency Lázně bevindt zich zelfs de langste sleeroute van Tsjechië. of the Ministry for Regional Development. Its main activity is to promote the Czech

Ben je op zoek naar een wat minder groot skigebied dan is Lipno Republic as an attractive tourist destination. More information een aanrader. Dit kleinschalige maar familievriendelijk skiresort is available at is gelegen aan het Lipnomeer in het zuiden van Bohemen . Er www.visitczechrepublic.com zijn hotels, pensions, maar ook vakantiehuizen in de wijde Press website Trade website omgeving. Skiresort Lipno richt zich op families en hierdoor zijn er volop activiteiten voor de jonge skiërs. Je kunt op de foto met de mascotte Fox de Vos, het boomkroonpad bezoeken, zwemmen in het aquapark en schaatsen. ​

Lees ook het artikel: Zweden schaft alle reisrestricties af

Een stedentrip met de familie
Een stedentrip naar Tsjechië is ook met kinderen hartstikke leuk. Praag heeft naast de bekende bezienswaardigheden tal van attracties voor de kleine bezoekers. Een must is de dierentuin van Praag. Een ruim opgezet park in de wijk Troja. Duizenden kwallen van alle soorten en maten kun je bewonderen in The World of Jellyfish. Het omvat 38 kleinere bolvormige aquaria waar bezoekers de zeedieren kunnen zien. Een museum waar je zintuigen worden getest is Museum of Senses. De interactieve tentoonstelling zit vol optische illusies en is voor jong en oud hilarisch. Een nieuw park in Praag is Majaland. Het is een overdekt attractiepark met twaalf attracties die gethematiseerd zijn rond het figuurtje Maya de Bij. Een van de attracties is een 220 meter lange achtbaan. Ook zijn er draaimolens, glijbanen, een ballenbak en racewagentjes.

Een tripje naar Liberec
Wil je een stedentrip en wintersport combineren, dan is een vakantie naar Liberec de moeite waard. Deze stad in Noord- Bohemen is een geweldige bestemming voor families vanwege de vele activiteiten. In Liberec is een DinoPark, een kleurrijk aquapark en iQlandia Science Center. In iQlandia kunnen kinderen allerlei wetenschappelijke proefjes doen en meer te weten komen over het menselijk lichaam, de ruimte en vele andere onderwerpen. Op slechts een kwartiertje rijden van het centrum van Liberec ligt het skigebied Ještěd . De pistes zijn gelegen rondom de berg Ještěd waar op de top de kenmerkende televisietoren staat. Het skigebied biedt vooral rode afdalingen aan. Skiarena Jizerky heeft daarentegen merendeel blauwe pistes en is hierdoor voor beginners erg fijn. Het bestaat uit de drie skigebieden Bedřichov, Severák en Tanvaldský Špičák. Benieuwd naar meer tips voor wintervakantie in Tsjechië? Vind hier meer inspiratie.

Related posts

One Thought to “Voorjaarsvakantie in Tsjechië met kinderen”

Comments are closed.