Zweden schaft alle reisrestricties af

Zweden heeft besloten om alle reisrestricties voor reizigers uit de EU, IJsland, Zwitserland en Noorwegen af te schaffen. Momenteel hebben reizigers uit Nederland nog de QR-code uit de CoronaCheck-app nodig die bewijst dat ze gevaccineerd, getest of genezen zijn, maar vanaf woensdag (9 februari) is dat niet meer nodig. Zweden controleert daar dan niet meer op.

Volgens Zweden zijn reisrestricties niet langer “een proportionele maatregel”. In een verklaring noemt ze de opheffing “een grote opluchting voor veel reizigers, niet in de laatste plaats voor degenen die in de Scandinavische grensregio’s wonen en werken. Het besluit van vandaag vermindert ook de last voor de Zweedse politie, die niet langer personeel hoeft te reserveren om COVID-19-certificaten aan de grens te controleren.”

Lees ook het artikel: Vakantie in eigen land steeds populairder

Zweden, dat al de gehele coronacrisis minder ingrijpende coronamaatregelen nam dan andere Europese landen, heeft besloten om ook nagenoeg alle binnenlandse maatregelen op te heffen. Zo verdwijnen de vervroegde sluitingstijden voor de horeca en het mondkapjesadvies. Het is het eerste EU-land dat afscheid neemt van de EU-coronapas voor inkomende reizigers.

Eerder besloot buurland Denemarken ook al om met alle binnenlandse coronamaatregelen te stoppen, maar dat land verplicht nog wel de EU-reispas.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Zweden schaft alle reisrestricties af”

Comments are closed.